| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 15:44 Заглавие: Въпрос за една реликва-Юност 402Д |
|
|
Та въпроса ми е като някое от копчетата на каналния превключвател е настроено за 1 3 5 канал пластинките които са от другата страна и влизат в секциите на пластмасовата колонка трябва ли да се местят на друга секция или трябва да си седят на първата щото нали са три. _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 15:51 Заглавие: |
|
|
Пласмасовия превключвател се движи само когато сменяш обхватите.Тоест когато издърпаш бутона на тестатурата към теб и смениш обхвата.Използват се две превключващи групи.На едната имаш три кабела които отиват в тунера и превключват обхватите, а на другия са свързани на късо и там е подадено 12 в. Двете подвижни пластини са свързани с мост за да могат 12 в. да отиват на съответните изводи. Положенията са три колкото са и обхватите. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 17:02 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Положенията са три колкото са и обхватите |
Тоест за първия обхват пластинките трябва да са в най-долната секция,за втори във втората и за трети в третата  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 17:09 Заглавие: |
|
|
Точно така.Може да са блокирали и да не се местят.Свали тестатурата и я огледай внимателно. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 18:28 Заглавие: |
|
|
Мерси много.
Тя беше блокирала и аз я оправих но не знаех дали работи правилно след като я оправих т.е дали пластинките при даден обхват са си на правилното мястото.И сега след като ми каза разбрах че всичко е наред
Мерси пак
Човек го учат докато е жив
Само още един въпрос:
Какви са параметрите на трафа на тоя Юност че съм си забравил мултиметъра на село и не знам кога ще ходя да го взема
Под параметри разбирам колко Волта и колко Ампера а не намотките и т.н _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 19:11 Заглавие: |
|
|
Не съм мерил никога променливото , но е около 15-18в и поне 1,5 - 2 А _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 19:35 Заглавие: |
|
|
Добре
Благодаря _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 19:40 Заглавие: |
|
|
| Напрежението е от 15 до 17 в. Ампеража достига до 1.8а .Тъй като с тази марка съм на ти питай каквото искаш и ще ти отговоря.За сведение от големия ми опит мога да кажа за ЮНОСТ 406Д причината за честото дефектиране на КТ835 в захранването.А тя е именно в трансформатора.Дава вторично напрежение 18-20в.При това положение развивам 4-5 намотки от едната секция и свалям напрежението на около 15-16в и транзистора не грее.Напоследък се изтарикатих и за по лесно само прекъсна с секачките намотката и края и го запоя направо към греца за да не развивам излишните няколко намотки.И така по проблемите с ЮНОСТ СЪМ НАСРЕЩА. |
|
|
 |
|