| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slavi_S Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 13:37 Заглавие: Осветление за течнокристален дисплей |
|
|
Здравейте,
имам един органайзер Сименс IC32.
Дисплеят му е течнокристален, монохромен.
Четох че в Германия продавали някакъв комплект който си го
монтираш зад дисплея и може да се осветява дисплея от батерията.
Даже има снимка - изглежда нещо като фолио със проводници за захранване. И е обяснено как се монтира.
Знае ли някой от къде мога да си намеря някакво подобно фолио което като му се подаде напрежение около 2.4 волта (2 акумулатора тип ААА) да свети.
Подобно осветление има по GSM-ите.
Предполагам електролуминисцентно или нещо подобно.
Размерите са приблизително 10 х 7 см. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 15:29 Заглавие: |
|
|
И аз търся такова осветление, само че за един авторадиокасетофон.
Неговото е с размери 84х24 мм, в единия край има жълта и червена ивици (падат се точно под еквалайзера ) и два извода за захранване, само че за 12волта. В Пловдив го гледат като нещо извънземно продавачите в магазините където съм търсил. |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 20:30 Заглавие: Осветление на течнокристален дисплей |
|
|
АЗ съм използвал такова фолио - наистина е луминисцетно, но иска специализирн чип за управление (обикновенно ги продават комплект), защото фолиото иска по-високи импулсни напрежения. Утре ще попитам един колега от къде ги е взел ( мисля че беше от Комет или К2 но нс съм сигурен) _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
slavi_S Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 03, 2004 13:13 Заглавие: Re: Осветление на течнокристален дисплей |
|
|
| bongo написа: | | АЗ съм използвал такова фолио - наистина е луминисцетно, но иска специализирн чип за управление (обикновенно ги продават комплект), защото фолиото иска по-високи импулсни напрежения. Утре ще попитам един колега от къде ги е взел ( мисля че беше от Комет или К2 но нс съм сигурен) |
Ще ти бъда благодарен ако можеш да ме насочиш къде може да се намери такова фолио. По-високото захранване не е проблем. Ще се измисли някаква схема ако не предлагат. Интересува ме фолиото. |
|
|
 |
Гост Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 10:08 Заглавие: търся |
|
|
Абе момчета я кажете ако сте открили такова фолио в Бг, че се убих и аз да търся ???
За инфо: [email protected] |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 20:28 Заглавие: |
|
|
В сервизите на Pioneer има такива лампи.
Напиши Авител в Google и ще им видиш адресите. |
|
|
 |
|