| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
baian Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 12:46 Заглавие: Пренасяне звук |
|
|
| Искам да пренеса звук от грамофон до компютър.Правя следното:звука от грамофона > предусилвател > вход Line In на компютъра и - нищо не се получава.Къде греша? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 12:56 Заглавие: |
|
|
Какъв е предусилвателя? Има вероятност да е с твърде нискоомен вход и да дава на късо дозата. Виж дали имаш и захранване навсякъде  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 12:58 Заглавие: |
|
|
Махни отметката "mute" на входа "line in" във "volume control" миксера.  _________________ home studio |
|
|
 |
tsarya Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 13:03 Заглавие: |
|
|
Ако имаш директен изход чинч от грамофона, не ти трябва допълнителен предусилвател, използвай кабел стерео чинч към 3.5мм жак в Line-In-а.
Виж също така дали ти е избран Line-In от Recording Control на звуковата карта!
Аз използвам Cool Edit Pro 2.1 за сваляне на плочи или касети, чудесна програма!
Не забравай да си калибрираш нивото на Line-In входа, за да нямаш клипвания! Става лесно като пусняш да свири нещо и с десен бутон на мишката избираш "Monitor Record Level" върху Level Meter-a на Cool Edit-a, след това регулираш нивото от Recording Control.
След като свалиш парчетата, можеш да правиш почти всичко с тях, да чистиш пуканки, шум и т.н.
Успех! _________________ There's never time to do it right, but there's always time to do it again!... |
|
|
 |
baian Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 18:08 Заглавие: |
|
|
| tsarya, сиегурен ли си , че твоя грамофон няма предусилвател, вграден в него?Защото моя е само с грамофонна доза и един трансформатор.Използвах препоръката ти, но не се получи.Колеги , бихте ли препоръчали ИС, подходяща за грамофонен усилвател!Тази, която аз използвам мисля, че е КА2021 ако не се лъжа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 18:21 Заглавие: |
|
|
Извинявай, подведох те!
Моят има, но добавян! за твоя почти е сигурно че няма...
Ето един линк по въпроса:
http://home.comcast.net/~andy_c_public/ _________________ There's never time to do it right, but there's always time to do it again!... |
|
|
 |
baian Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 19:51 Заглавие: |
|
|
| Не мога да го отворя.Ако знаеш чипа какъв е на твоя? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 20:29 Заглавие: |
|
|
Мисля че най-лесно ще ти е да вземеш един усилвател, който има грамофонен вход и да пробваш дали излиза сигнал от твоя грамофон...
Ако има сигнал, можеш да ползваш изхода за запис на касета и него да го подадеш на PC-то. Мисля че така ще се получи. _________________ There's never time to do it right, but there's always time to do it again!... |
|
|
 |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 22:15 Заглавие: |
|
|
| baian написа: | | Не мога да го отворя.Ако знаеш чипа какъв е на твоя? |
не ти и трябва да го отваряш, tsarya те е засипал с теория е накрая има и един circuit, който можеше просто да го атачне. А иначе при мен сайта се отвори от втория път. Странно... |
|
|
 |

|
|
|
 |
|