| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 6:58 Заглавие: Проблеми в растера. |
|
|
Телевизора е 29".Дойде със повредено захранване.След ремонта заработи нормално,НО..
Още в растера който на вид е нормален със бели снежинки,се явяват трепкания,като че ли телевизора търси а не намира програма.Просто някакви хоризонтални светли и тъмни ивици,ако мога така да го опиша непрекъснато трептят и прозират през растера.Образа е хубав .Цветовете също но тези трепкания прозират и през него.От обкновено око е трудно различимо и всеки би го отдал на предаването но според мен причината е другаде?
Някой имал ли и подобен проблем? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 7:59 Заглавие: Re: Проблеми в растера. |
|
|
| marin_bonchev написа: | Телевизора е 29".Дойде със повредено захранване.След ремонта заработи нормално,НО..
Още в растера който на вид е нормален със бели снежинки,се явяват трепкания,като че ли телевизора търси а не намира програма.Просто някакви хоризонтални светли и тъмни ивици,ако мога така да го опиша непрекъснато трептят и прозират през растера.Образа е хубав .Цветовете също но тези трепкания прозират и през него.От обкновено око е трудно различимо и всеки би го отдал на предаването но според мен причината е другаде?
Някой имал ли и подобен проблем? | Поне кажи какъв е телевизора с какви ис е изпълнен,кое шаси е ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 8:51 Заглавие: |
|
|
| Телевизора e Philips 25GR9760 с TDA8405,TDA9760,но това е проблем който може да се случи с всеки телевизор.Понякога се случва че цели цветна ивички да кажем с размер 5-6см в хоризонтал и около 0,5 см висока каточе ли прехвърчат от дясно на ляво на различни височини по екрана. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 9:00 Заглавие: |
|
|
| Според мен това се дължи на лоша филтрация,големия кондензатор на захранването,конд. на Б+,а може и някой конд. в вертикалната развивка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 16:10 Заглавие: |
|
|
| Всички високоволтови кондензатори съм подменил.Интересното е че трепкането си го има и при откачен изход на PAF филтъра.Сега ще се поровя около вертикалната,но ми се струва че заека няма де е и там. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 17:07 Заглавие: |
|
|
Подай през ниската честота да видим къде е зайчето  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 18:21 Заглавие: |
|
|
Като подам на АV вход нещата изглеждат нормални.На вертикални цветни ивици обаче там където се допират цветовете се получава нещо като цветен едър ръчен шев който се движи с променлива скорост отдолу нагоре.Иначе цветовете са чисти и спокойни.По същия начин изглеждат таблиците когато са подадени от генератора през
антения вход,но са по бледи.Нямам телевизор в момента със скарт букса да подам от него.
Донесох друг телевизор и пуснах от него сигнал по АV вход и всичко е нормално.Явно ще трябва да се ровя в приемната част. |
|
|
 |
|