| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 19:07 Заглавие: Интересна повреда в SONY KV-21T1R |
|
|
преди две години започна да се наблюдава обратният ход на лъча и постепенно с течение на времето екрана започна да избледнява. увуличих напрежението на гасящите импулси за обратния ход и всичко се оправи. след време както предполагах всичко започна да се повтаря и отново го поправих повдигайки напрежението. тази процедура повтарях през няколко месеца поради споменатот избледняване на екрана и всеки път постигах нужния ефект. в момента вече плъзгача на тримера опира края, а екрана отново е бял.
напрежението за гасене на обратния ход се взима от ТХО но според мен ТХО си е наред тъй като очевидно другите напрежения са си наред. другата вероятна повреда според мен е кинескопа.
между другото забелязях че когато допра клемите на мултиметъра към изводите на кинескопа, екрана показва нормална картина
може ли някой да ми подскаже каква е повредата?
благодаря ви! _________________ home studio |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 19:33 Заглавие: |
|
|
Проверете си напрежението на видеоусилвателите,сменете електролитният кондазатор. _________________ Димитър |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 19:38 Заглавие: |
|
|
| А какво е важното на темата??? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 7:38 Заглавие: misli6 li? |
|
|
| dima написа: | | Проверете си напрежението на видеоусилвателите,сменете електролитният кондазатор. |
dima мислиш ли че проблемът е във видеоусилвателите след като се наблюдава обратният ход и какво общо има ТХО с тях? _________________ home studio |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 11:09 Заглавие: |
|
|
Ако чертите на обратния ход са бели , причината не е в кинескопа, а както е написал dima | Цитат: | | сменете електролитният кондазатор. | също ако решетката на кинескопа не е заземена, да се видидят елементите около нея.
Все пак и аз мисля че темата не е от първостепенна важност. |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 11:11 Заглавие: |
|
|
| Sorry , Госта бях аз. |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 19:26 Заглавие: |
|
|
| Ако екрана е блед и линийте на обратния ход са бели Дима е прав провери кондензатора на 200В за захранването на видеоусилвателите то се взима от ТХОто. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Авг 29, 2004 20:06 Заглавие: |
|
|
Колегите са абсолютно прави. Аз също споделям тяхното мнение,че в описания случай става въпрос за постепенно изсъхване на електролитния кондензатор в захр. на видеоусилвателите . Лесно можеш да го замениш и решиш проблема си.Аз обикновинно го заменям с хартиен .Успех!
П.Петров |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 30, 2004 11:26 Заглавие: НЕ СЕ ПОЛУЧИ |
|
|
послушах съвета ви но телевизора не се оправи. смених кондензатора C807 - 4,7uF; 250V но резултата беше никакъв. мисля че причината повредата да е в него е логична и ще потърся такъв с по малка утечка макар че кондензатора който сложих не е лош, но все пак мисля че има нещо което ни убягва, тъй като след подмяната резултата е същия. Измерих захранващото напрежение на видеоусилвателите преди и след подмяната на кондензатора - 185V при дадено 190V на схемата. Като измервателен уред разполагам единствено с един руски стрелкови мултиметър.
Ще се радвам ако някой от вас ми даде съвет! _________________ home studio |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 30, 2004 19:58 Заглавие: |
|
|
| Картината ти с нормална яркост ли е или с завишена?Какво ускоряващо напрежение имаш ?Не разбрах къде допираш точно накрайниците на уреда за да се нормализира картината,на кои електроди? |
|
|
 |
|