| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 11:56 Заглавие: Помощ за TV SUNTER |
|
|
ТВ-то не работи от антенния вход, а само по ниска честота, независимо от смяната на програмите.
Смених ТDA 4502 от друго бракувано шаси, но ефекта е същия. Преди да купувам нова TDA 4502 /дефицитна и скъпичка е за МЧУ на бълг. ТВ/ искам да се консултирам с вас.
1. Дистанционното не е оригинално и не знам дали превключването на АV се прави от него или от видеосигнала?
2. Възможно ли е тунера /и той е малко особен/, ако е дал фира да запушва по този начин МЧУ-то?
3. Дали не пропускам някоя подробност около TDA4502?
Моля, ако някой е имал подобен случай, да сподели своя опит. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 12:06 Заглавие: |
|
|
| да не е запушен по AV |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 12:20 Заглавие: |
|
|
Превключването е вътре в 4502 .Схема има в файлоонменика.Превкллючването е на 22 крак .Има и V26 ако е отпушен пак стои в AV.Махни го _________________ Иво Банов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 12:25 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | да не е запушен по AV | Точно това е проблема, но не мога да го оправя. | bamze написа: | | Превключването е вътре в 4502 .Схема има в файлоонменика.Превкллючването е на 22 крак .Има и V26 ако е отпушен пак стои в AV.Махни го | Махнах го V26, но нищо не се промени. Подавах различни потенциали за превключване на 4502, но без резултат.
Изтеглих 18 страници DATASHEET за 4502, но без потенциали и осцилограми на крачетата. Същото е и положението със схемата във файлообменника.
Ако някой има по-добра схема моля да прати на [email protected]
Има ли някакви сервизни настройки като тези на 1293 и aко някой може да ми изпрати запис на паметта.
Ако някой има книжката да ми каже дали оригиналното дистанционно има бутон за AV. Благодаря. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 12:35 Заглавие: |
|
|
Ако процесора е SAA1293 най-вероятно ще трябва да препрограмираш паметта SDA2062.
Ако предварително беше написал състава на телевизора (какво има вътре) нямаше да ни се налага да гадаем. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 13:11 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се. Мислех си че е по-известен този български боклук. Централният процесор е МАВ 8049, a паметта - PCF 8582. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 13:23 Заглавие: |
|
|
Имам го на хартия и процесорния блок.Остава да го сканирам и да ти го пратя ако те интересува.Схема имаше във всеки тв. по магазините. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 13:27 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | Извинявам се. Мислех си че е по-известен този български боклук. Централният процесор е МАВ 8049, a паметта - PCF 8582. |
Има голяма вероятност МAB-а да е дал фира.Нещо нормално за този процесор _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 14:49 Заглавие: |
|
|
| Не зная дали МАВ -то е дефектирало,но зная че не ти трябва никакво програмиране на паметта.Там където ти е куплунга Х2 на 10 кр се превключва AV.Ако си махнал V26,вземи и прекъсни това краче или повдигни това 22краче на TDA4502.На дистанционното няма отд.бутон AV,но при това освобождаване схемата трябва да превключи и да заработи ако и тя не е дефектна.Не ми стана ясно дали работи в момента на AV или си мислиш,че е на AV. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 15:57 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | ...Има голяма вероятност МAB-а да е дал фира.Нещо нормално за този процесор | Напълно е възможно. При смяна на програмите сменя обхватите към тунера, но не движи тунеровото напрежение. | tvpetrov написа: | | ...Не ми стана ясно дали работи в момента на AV или си мислиш,че е на AV. | Не само си мисля, но си работи доста добре, както писах в началото. | Цитат: | | ТВ-то не работи от антенния вход, а само по ниска честота... | . | tvpetrov написа: | | ...Там където ти е куплунга Х2 на 10 кр се превключва AV.Ако си махнал V26,вземи и прекъсни това краче или повдигни това 22краче на TDA4502... | Всички проби с 10кр на Х2, 15 и 22кр. на 4502 са правени | Цитат: | | Подавах различни потенциали за превключване на 4502, но без резултат. | Остана ми само да разбера кое е първичното - кокошката или яйцето? Ако дистанционното няма бутон за AV, значи че TDA4502 командва парада. В случай, че TDA-то е дало фира защо и МАВ-то е оглупяло по същия начин? Възможно ли е освен от стандартните потенциали, да се побъркват по един и същи начин от липса на някакви хор. или верт. импулси? |
|
|
 |
|