| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 10:08 Заглавие: Crown c DVD 11AK46 захранване |
|
|
| Беше поразено от токов удар. Сменени МС44608Р40 . Т801 . оптрон . R807 вместо 0.22 със 0.33ом. Телевизора работи но на дежурен цъка. Откачих оптрона пак цъка за което си мисля че причина е първичната част на захр. Моля за помощ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 10:17 Заглавие: |
|
|
Подменете токовия шпион с точен.Променете стойността на кондензатора във времезадаващата RC група на чипа.Писано е многократно,пробвайте с търсачката..... _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 10:49 Заглавие: |
|
|
| За R807 разбрах че не е обикновенно съпротивление защото пробвах 0.20ом. и 0.33ом. с по друга форма но неработеше както трябва , тогава извадих от едно шаси 0.33ом. със същата форма и ТВ заработи но цъка на дежурен. От каде да намеря оригинално съпротивление . Търсих в някои магазини но нямаше. А за RC групата за кое по точно става въпрос. Благодаря. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 10:53 Заглавие: |
|
|
Най-обикновен резистор си е,просто изпълнява специфични функции и е редно да бъде заменен с точна стойност.Въпросната RC група лесно ще намерите,като отворите pdf-a на чипа. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 12:07 Заглавие: |
|
|
Съвсем нормален резистор си е...Номера е да е точната стойност,като предишния.Ей да не слагаш някой жичен?
Чипа същия ли е като оригиналния-това P и цифричките след него накрая имат значение.
Пусни и търсачката-за послединя месец имаше 2 теми по въпроса. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 16:15 Заглавие: |
|
|
Доста теми съм прочел за това цъкане . Излизало е от менте транзистор , оптрон, чипът е Р40 същия съм поставил , наедин колега изляло от C SMD на 2-ро краче само че в мойто шаси го няма.На друг колега R с изменена стойност. Чипа съм го извел на цокъл и като го извада мера с уреда всичко по платката точно. За R807 от магазините съм накупил различни по форма 0.20ом. но сигорно са жични затова не стават а този оригиналния как се именува и от къде да го купя. И още един въпрос като откача едното краче на оптрона захранването цъка по същия начин дали повредата да търся само в първичната част на схемата.
Последната промяна е направена от shopov на Вто Дек 18, 2007 19:46; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 17:12 Заглавие: |
|
|
| shopov написа: | | а този оригиналния как се именува и от къде да го купя. |
Най-обикновен резистор се именува,няма нищо "оригинално" и "специално" в него.Просто предположих че може би слагаш жичен щото със жичен съм брал подобни проблеми.
Ако трябва да бъдем точни резисторите ги делят на жични и химически,катго вторите могат да бъдат въглеродослойни и т.н.-сумати типове са.
Конкретно представлява ето това,само че на 2Вт-абе най-стандартен си резистор.
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Вто Дек 18, 2007 17:35; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 17:19 Заглавие: |
|
|
Не можете да мерите с откачен оптрон,показанията които ви интересуват и искате да измерите(надявам се) ще са абсолютно недостоверни и не значат нищо във връзка с ремонта.Не мерете с мултицет,евентуална индикация за проблема можете да хванете само с осцилоскоп.Сменете профилактично оптрона,резистори около него,може и чипа да е менте,продължавам да не разбирам какви са тези 'оригинални' резистори за които става въпрос,променете стойността на неелектролитния кондензатор в RC групата и гледайте за разлика. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 18:01 Заглавие: |
|
|
| Благодаря . Спря да цъка от оптрона. Сега в дежурен стои стабилно но трудно минава в работен режим за целта съм откачил DVD-то да не товари и така премига 2-3 пъти свето диода и тогава заработва. В дежурен на В+ 11,5В .Всичко съм мерил с оммера и смених TL , ценер , тиристор , Т804 и др. но нещо пропускам моля за съвет. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 18:07 Заглавие: |
|
|
В този случай идеята с цокъла на чипа според мен не е добра.Май там честотата е доста висока и цокъла /по бегли спомени/пречи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|