| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 12:19 Заглавие: Осцилограф С1-72 |
|
|
Имам няколко въпроса за този осцилоскоп. Нормално ли е да издава високочестотен звук и да има много лоша инхронизация? Когато се завърти потенциометъра "стабилность" малко повече на ляво лъча се гаси. Работил съм и на друг, същия модел, нещата са същите.
Лъчът е леко наклонен. Осцилоскопите нямат отклонителни бобини, така че би следвало проблема да е следствие на стареенето на ЕЛТ. Така ли е? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 16:46 Заглавие: |
|
|
| Не нормално,аз работя с един С1-65а и си работи екстра.Може би трябва да се посмени някой друг кондензатор |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 19:50 Заглавие: |
|
|
| Смених електролитите-нищо. Ако някой може да помогне........ |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 20:26 Заглавие: Re: Осцилограф С1-72 |
|
|
| harleybg написа: | Имам няколко въпроса за този осцилоскоп. Нормално ли е да издава високочестотен звук и да има много лоша инхронизация? Когато се завърти потенциометъра "стабилность" малко повече на ляво лъча се гаси. Работил съм и на друг, същия модел, нещата са същите.
Лъчът е леко наклонен. Осцилоскопите нямат отклонителни бобини, така че би следвало проблема да е следствие на стареенето на ЕЛТ. Така ли е? |
Има и други подобни уреди, при които-след завъртане на ляво на споменатия потенциометър ,лъча изчезва от екрана,но това по принцип не е проблем.Колкото до наклонения лъч,ако същия представлява права линия,но наклонена в една от двете посоки,опитай ако е възможно да завъртиш тръбата в обратната посока-леко и внимателно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 20:48 Заглавие: |
|
|
Наклона на лъча го оправих.
Приемам, че осцилоскопа е с лоша синхронизация, защото е стар модел. Но този високочестотен звук... силен е и е много дразнещ |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 22:30 Заглавие: |
|
|
| harleybg написа: | Наклона на лъча го оправих.
Приемам, че осцилоскопа е с лоша синхронизация, защото е стар модел. Но този високочестотен звук... силен е и е много дразнещ |
Как оправи наклона?
А колкото,до ВЧ звука-вътре,знаеш,че има един ГХО.Провери да не "пищи" някоя бобина.Порови се още малко. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 22:40 Заглавие: |
|
|
Наклона го правих като завъртях тръбата.
Утре ще го гледам пак |
|
|
 |
|