|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 15:06 Заглавие: идея за вакуум обратно във vacuum tube |
|
|
проблема е следният имам един еквалайзер Пионер който е със две стъклени вакуумни индикации на едната и се е счупила пъпката и разбира се няма вакуум няма показания , не съм я включвал след като е счупена значи едва ли е прегораля вече , значи дали има начин да създам вакуум във нея отново и да грейне дали има ампули който изгарят кислорода както тези който фабрично се вграждат и как въобще да създам вакуум или да зарежа тая работа ? 
Последната промяна е направена от bucovalov на Пон Юли 31, 2006 18:47; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 16:02 Заглавие: Re: идея за вакуум обратно във vacuum tube |
|
|
| bucovalov написа: | ili da zareva taq rabota?  |
Зарежи я -нема начин как да стане тва дето го мислиш.
Първо приборите се делят на два типа-вакуумни и йонни -едните съдържат вакуум,а другите определен газ-но се произвеждат по един и същ начин и винаги се минава през етап в който колбата на прибора се вакуумира и в двата случая.
А такива ампули,които да изгарят кислорода, ако си чел някъде става въпрос за научна фантастика-при производството на кинескопи първо въздуха се изсмуква и впоследствие се слага "гетер" който ако има остатъчни газове или примерно при йонна бомбардировка се образуват газове в лампата,кинескопа или къвто е там вакуумен прибор може да ги изсмуче но само ако са в някакви нищожни количества-милиграми говорим ,че и по-малко.
Въздуха не е само кислород
-съдържа над 70% азот-който малко трудно ще го накараш да изгори трябват му към 3000градуса
-съдържа 2-3% аргон-благороден газ който не встъпва в абсолютно никакви химични реакции-него и дядо боже да извикаш от небето и той не може да го накара да изгори  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 23:20 Заглавие: |
|
|
| тогава някой да ми продаде стъклена индикация FUTABA aav-1069a (bg-625gk) mersi |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юли 31, 2006 8:16 Заглавие: |
|
|
Аз имам малка стъклена топка /около 15 см. диаметър/ която беше много ефектна- някакъв разряд се създаваше вътре, но не знам дали е била напълнена с някакъв газ или вакуум. Вече със сигурност не е, понеже е счупено крайчето на тръбичката за изтегляне на въздуха....
Идеи за възстановяването? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|