| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 8:29 Заглавие: Схема на усилвател с захранване на 64V |
|
|
Изпадна ми един траф 2*42 волта/500вата и искам да си направя усилвател с него ,но не можах да си намеря такава схема с толкова високо захранващо напрежение ако някой има такава схема или има желание да ми преизчисли онази с 741 да работи на 64 волта и да вади 100 вата ще го черпя 1(каса)бира.10х предварително _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
Последната промяна е направена от IGBT на Съб Ное 04, 2006 12:39; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 11:09 Заглавие: Re: Схема на усилвател с захранване на 64V |
|
|
| IGBT написа: | Изпадна ми един траф 2*42 волта/500вата и искам да си направя усилвател с него ,но не можах да си намеря такава схема с толкова високо захранващо напрежение ако някой има такава схема или има желание да ми преизчисли онази с 741 да работи на 64 волта и да вади 100 вата ще го черпя 1(каса)бира.Много съм бос в сметките .10х предварително |
Ами мисля че Quad 405 имаше доста широк диапазон на напреженията и вадеше някъде около 100 вата.Това е разбира се само един от вариантите,аз си знам че сега някои хора ще ме оплюят заради това че го предлагам...  |
|
|
 |
Malibu Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 11:59 Заглавие: |
|
|
| Как изчисли че трансформатора е 500 Вата? |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 12:03 Заглавие: |
|
|
То на трафа си пише има табелка Куад-овете не ме устройват щото самного части.на мен ми трябва нещо по-простичко.Не че ме мързи ама платки,елементи,настройка,дебъгване....дълга и широка . _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 12:49 Заглавие: |
|
|
Ето схема на фабрично крайно стъпало с исканото от теб захранване. Ако броят на крайните транзистори те притеснява и ще го "свириш" на 8 ома без много да го изпъваш, можеш да ги намалиш до 2 на рамо.
Ще потърся и други схеми, знам че имам с такова захранващо напрежение. Иначе не каза с биполярни или MOS искаш да го правиш. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 13:48 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Много съм бос в сметките |
То си личи -как сметна че от 42 волта ще получиш 64 при изправяне?
| Цитат: | | .Не че ме мързи ама платки,елементи,настройка,дебъгване....дълга и широка |
Това ми звучи така -намерих си кюнец ,дайте идея как да се топля с него ,ама печки ,дърва въглища -дълга и широка. Ако ще правиш усилвател със 60 волта на рамо захранване- без платки ,елементи и настройки няма да минеш! А крайните транзистори трябва да са поне 140-160 волтови. |
|
|
 |
tsarya Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 15:17 Заглавие: |
|
|
"Кой не знае закона на Ома да си оди дома"
1. IGBT, ако приемем че след като изпрвавиш 42V ефективно напрежение, ще се получат около 60V max, това значи, че на синосуида пак ще имаш около 40V RMS (ефективно)... Така че няма особен смисъл само да прехвърлящ от максимални в ефективни стойности.
2. ОК значи имаш 40V RMS... при 8-омови колони, да приемем че няма да ти кляка много захранването, разбирай повечко кондензатори, ще имаш мощност: 40^2/8=200W МАХ!!! Е ако на 8ома са 200W, на 4ома ще е повече... Така че не стана ясно как ги докара 100W-та при 42V захранване...
А за QUAD-a, работи само на 2 напрежения - 0V и посоченото в оригиналната схема!!! Това му е ОБХВАТЪТ!!!  _________________ There's never time to do it right, but there's always time to do it again!... |
|
|
 |
Атан Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 16:41 Заглавие: |
|
|
Бе аз съм малко бавен и не мога да схвана нещо.......закво ти трябва да ползваш схема, която да работи на толкоз високи захр. напрежения? Не можеш ли да намалиш това напрежение до по-малко? Изправи напрежението от трафа, после го подай през делител и ето - имаш по-ниско напрежение . Не е много елегантно, но това се сещам сега.... |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 17:37 Заглавие: |
|
|
| Атан написа: | | ... Изправи напрежението от трафа, после го подай през делител и ето - имаш по-ниско напрежение ... |
Не се обиждай, но май трябва да попрочетеш малко за делителите на напрежение преди да даваш такива идеи... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 18:08 Заглавие: |
|
|
STK 4241 заспива при това захранване!И всички сметки излизат!Малко елементи,никакви проблеми при подкарването.Ако искаш платка,пусни ЛС да се разберем. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|