| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dng Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 18:44 Заглавие: трябва ми информация за ис М56730ASP |
|
|
Трябва ми информация за ИС М56730ASP.
Не стартира capstan мотора на VCR.Смених я с нова но няма ефект.
Благодаря предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2004 19:14 Заглавие: |
|
|
| Не пишеш в какво видео е тази схема.Ако е във капщан на SHARP,провери захранващата писта на 16-те волта.Обикновенно прекъсва под един електролитен кондензатор на самата платка на капщана.Това си личи и по почерняване около него.Ако не е това лошо.Но за него после.Късмет. |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2004 19:41 Заглавие: |
|
|
144.) О ремонте Capstan-Motor на мк/сх M56730ASP.Неисправность: замедленная скорость движения, плавающий звук, шумовые помехи на изображении, прослушивается рокот самого капстана. Решил изучить работу мк/сх и капстана в целом. Chips емкости проверил, все хорошие. Когда дотронулся щупом осциллографа до 28н. M56730ASP (если считать корпус 32н.) вход ОР, все стало на свои места. Убрал щуп - неисправность повторилась. Входное сопротивление осциллографа 1 МОм. Добавил резистор между 28н. и корпусом номиналом 1 МОм. - капстан заработал нормально. Таким образом восстановил несколько капстанов (Samsung VQ31, Aiwa CX7 и т.д.) и возвратов не было. Так что с такой неисправностью не меняю капстаны и M56730ASP, а добавляю резистор.
Ако това нещо може да ти помогне е добре. Просто го срещтнах в руския форум и ти го пращам а иначе аз нищо не разбирам от това. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2004 21:02 Заглавие: M56730 |
|
|
| Ако това ще те успокои и аз сменях веднъж този чип даже два пъти -и нищо не стана ,май има доста ментета от тях! Иначе целия шпиндел двигател е към 50-70 лева ,което обезмисля ремонта,пък и този който оправях го нямаше. |
|
|
 |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2004 21:16 Заглавие: |
|
|
| Колегата от руския сайт е прав,но това се прави ако капщана не работи нормално.Сменял съм схемата с работеща и капщана пак не тръгва. |
|
|
 |
|