Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Vestel - повреда
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Пешо
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 29, 2006 14:26    Заглавие: TV Vestel - повреда Отговорете с цитат

Телевизорът ми е Vestel, модел CTV - 5111 TXT, шаси 11 АК 30. Изгоря транзистора на ТХО-то, който по схема е BU 808 DFI, а на пактика беше BU 508 D. След дълго търсене из Варненските магазини, открих транзистор BU 808 DFI и го сложих. Телевизора поработи десетина минути и транзистора пак изгоря. Оказа се, че прегрява. Започнах да търся причината по метода "Проба-грешка". Така изгорих още един транзистор, но вече знаех къде има още. Успях да установя, че като извадя от мястото му куплунга PL 601, през който се захранват намотките за вертикалната и хоризонтална развивки, транзистора спира да грее. След това изключих една по една отделните намотки. Транзистора грее, когато е включена намотката, която се захранва през клеми 3-4 на куплунга PL 601. Коя от двете намотки е тази? Възможно ли е причината за прегряването на транзистора да е в нея и как да я сменя?
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 29, 2006 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Пешо,остави намотките на мира,сменяй на същия принцип магазините от които купуваш BU 808,а най напред смени електролитния кондензатор на базата на транзистора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
NORDIK TV
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юли 29, 2006 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

fikret написа:
Пешо,остави намотките на мира,сменяй на същия принцип магазините от които купуваш BU 808,а най напред смени електролитния кондензатор на базата на транзистора.
И Exclamation МАЙСТОРА Exclamation Rolling Eyes Rolling Eyes
Върнете се в началото
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юли 29, 2006 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бой се Пешо.Доколкото знам във Варна само в един магазин има 808 и са читави.Както си я подкарал може и друго да опукаш.Аз лично несмея да оставям без товар транзистора ,но ти щом си решил да се докажеш давай.На вече ровен телевизор ремонта започва да се ускъпява.Колко ома е съпротивлението между краката на транзистора?

Последната промяна е направена от bamze на Съб Юли 29, 2006 15:50; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 29, 2006 15:44    Заглавие: Отговорете с цитат

NORDIK TV написа:
fikret написа:

той поне се е регистрирал,и търси помощ, защо да не му се помогне.АМАН ОТ ГОСТИ
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 29, 2006 16:00    Заглавие: Re: TV Vestel - повреда Отговорете с цитат

Пешо написа:
Телевизорът ми е Vestel, модел CTV - 5111 TXT, шаси 11 АК 30. Изгоря транзистора на ТХО-то, който по схема е BU 808 DFI, а на пактика беше BU 508 D. ?
И интересно как този BU508 се е озовал тук.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 29, 2006 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-добре го закарай на сервиз е моя съвет поне като ти чета постовете смятам че не е лъжица за твоята уста.
Нордик,а ти гледам си колега от бранша-умен си, разбираш,що не се регистрираш,заповядай при нас! Wink
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Съб Юли 29, 2006 16:27    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
NORDIK TV написа:
fikret написа:

И аз съм съгласен да се помогне, сменявай пустия му кондезатор C613.
Не би било лошо все пак да отидеш на търсене във форума?
И премери какво е захранването на ТХО .Да не е станало по високо? 120в. максимум.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юли 29, 2006 16:35    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
NORDIK TV написа:
fikret написа:

КОЛЕГА,за мен регистрацията не значи нищо,а в интерес на истината я бях направил в самото начало на учредяването на форума.Не бях влизал от година и повече и забелязах ,че е изчезнала. НА ВЪПРОСА - правил съм VESTEL с това шаси НЕОТВАРЯН с монтиран BU2508DF,но задължителна е и смяната на С613- 10MF/50V.Дано съм помогнал като ГОСТ Embarassed
Върнете се в началото
danco
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бяла Слатина

МнениеПуснато на: Съб Юли 29, 2006 16:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Пешо сигурно е объркал,вместо 2508 е написал 508
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети