| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 04, 2006 22:22 Заглавие: КТ805БМ-за какъв усилвател |
|
|
Попадна ми един хубав и голям радиатор,с оригинално монтирани на него 4 броя КТ805БМ.За какъв усилвател стават и до колко вата.Ще съм благодарен ако ми пратите и схема.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Авг 05, 2006 19:28 Заглавие: |
|
|
Само не прави онзи усилвател със 741. Ще ги изгориш всичките  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 14:23 Заглавие: |
|
|
Добре де,а за какъв стават?Дайте идея или схема.  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 16:10 Заглавие: |
|
|
| За всякакъв стават ,но не повече от 50 вата ,нито даваш площта на радиатора ,нито изолирани ли са транзисторите или не ,още малко ще питаш какъв усилвател може да се направи с мощни руски транзистори,да не сме врачки! Разрови из нета ,списание "Радио" имаше схеми с подобни,айде стига съм те поучавал ,в днешно време никой не прави усилватели с такива крайни ,ще се наложи да се поровиш сам! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 17:12 Заглавие: |
|
|
| Изолирани са от радиатора и 4те.радиатора е около 20 см. дълъг и 5см. висок и широк,с много ребра.По принцип искам да си направя домашен усилвател до 30 вата.Имам една схема на КУАД с еднакви крайни транзистори,схемата е от кит за сглобяване 100вата. |
|
|
 |
baboo Нов потребител

Регистриран на: 05 Авг 2006 Мнения: 24 Местожителство: Велико Търново
|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 18:43 Заглавие: Re: УНЧ |
|
|
| baboo написа: | | ...между другото тези транзистори хич не са лоши,корпусът им е голям и много по добре ще отдава температурата към радиатора |
Не знам какви са ти критериите , но въпросните транзистори са в корпус TO220, а това как ще се охлажда самия кристал до голяма степен зависи от термичното съпротивление p-n преход - корпус.
Да не говорим, че радиатора му е един с 4-ри еднотипни транзистора и май се търси "за копчето което има - балтон" който да се пришие за него.  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 18:46 Заглавие: |
|
|
Май не си наясно със руските транзистори ,тези с М отзад са в TO220 корпус и максимална разсейвана мощност 30 вата ,максимален ток 5А по добре ги разчети за 8 омов товар ,щото на 4 няма да деянат ,само пробивното им е над 100 волта ,може и да станат за схема на Quad с еднополярни крайни ,но са доста високочестотни и може да се възбуждат внимавай!
RC ме е изпреварил! |
|
|
 |
|