| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 20:56 Заглавие: Въпрос свързан със TDA1562Q! |
|
|
Здравейте.
Купих си усилвател TDA1562Q от Неомонтана сглобих си го монтирах си го в колата и го свързах към ТУБА-та ми!
Всичко е добре работи си до като не реших да се повозя с колата и тогава видях че има някаф дефект
като запаля колата и се получава следният проблем
по точно звък едно странно пищене явно смущение от ТОК-а който пуска ДИНАМОТО на колата ми?
бихте ли ми казали как мога да си направя филтър за
да си отстраня проблема много ме ДРАЗНИ това пищене !!!!
благодаря предварителлно! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 21:17 Заглавие: |
|
|
В повечето автокасетофони слагат някакъв дросел и кондензатор 1000μF. Моят съвет е да вземеш едни такива неща от някакъв дърт счупен касетофон и да сложиш усилвателя в желязна или направена от друг магнитно мек токопроводящ материал кутия. Освен тава, важто е паралено на електролитния кондензатор да включиш един 100nF керамичен, да не кажа, че дори той е по важен от електролитния. _________________ home studio |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юли 31, 2006 8:05 Заглавие: |
|
|
Трябва да се разделят сигналната и масата на захранването. Потърси във форума- темата е обсъждана и то сравнително скоро, а това е инфото за интегралата.
Аз имах същия проблем и го реших, като продадох усилвателя на един с дизелов автомобил
http://www.ortodoxism.ro/datasheets/philips/TDA1562.pdf _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
faflio Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 01, 2006 21:53 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | Трябва да се разделят сигналната и масата на захранването. Потърси във форума- темата е обсъждана и то сравнително скоро, а това е инфото за интегралата.
Аз имах същия проблем и го реших, като продадох усилвателя на един с дизелов автомобил
http://www.ortodoxism.ro/datasheets/philips/TDA1562.pdf |
Един младеж пък ми каза да сложа едно мос4е и да вържа масата на усилвателя и масата която идва от цд плеъра на едно
има ли нещо вярно във това
Или другият вариант който ми каза е да сложа някаф кондензатор между масата която идва от акумулатора
и усилвателя
на прав път ли съм
бях решил да го пробвам
аз съм пуска този пост
просто по грешка го пуснах без да съм се логнал
Така и така съм взел да пиша
поне да попитам хора които са в час с нещата щото много познати питам а всеки казва разли4но и аз незнам как да го направя
става въпрос за следното
взех си говорител радимекс 12" двуканален и имам туба в която е сложен тоя говорител тубата е купешка в смисал дървото
и искам да попитам
имам тда1562
и се интересувам как да го вържа този говорител
как е по добре
последователно
или просто да вържа само единия канал на говорителя към тоя усилвател които имам
имам чувството че така последователно както съм го вързал в момента
свири слабо
иначе си има бас де! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 02, 2006 9:44 Заглавие: |
|
|
разгледай линка който съм ти дал- маса сигнал и маса захранване трябва да се разделят!!!!
Минал съм по твоя път и нито мостчета, нито филтри и кондензатори помагат
Нахвърляй някаква схема на твоя радимекс и неговите два канала
<-----ATTACHMENT _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 02, 2006 14:45 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | разгледай линка който съм ти дал- маса сигнал и маса захранване трябва да се разделят!!!!
Минал съм по твоя път и нито мостчета, нито филтри и кондензатори помагат
Нахвърляй някаква схема на твоя радимекс и неговите два канала
<-----ATTACHMENT |
КАк точно да ги разделя тези маса сигнал и маса захранване
по какав начин да ги разделя
каква схема точно искаш да ти дам на
РАДИМЕКС-а и двата канала
аз съм ги вързал последователно
от единиа канал + към другия канал - съм пуснал мостче
и останалите които хартисват
съм им вързал сигнала от усилвателя |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 02, 2006 18:14 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: |
КАк точно да ги разделя тези маса сигнал и маса захранване
по какав начин да ги разделя
|
Просто ги връзваш с отделна жица всяко към -
П.П-Виж тази схема така трябва и ти да ги свържеш
http://neomontana.dir.bg/schemes/69s1.gif _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 02, 2006 22:05 Заглавие: |
|
|
В атачмента се вижда кой крак е маса сигнал, него го отделяш от общата маса на платката и го свързваш към масата на източника на сигнал, пък дори и жицата да е съседна на тази за маса на захранването, а сега ти пращам част от последния вариант на моето решение за такова разделяне на двете маси на самата платка. Нарисувал съм 1 и 17 крак на интеграла за по- лесно ориентиране, а ограденото в червено е джъмпер, който съединява двете маси, когато това е необходимо _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
б Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 02, 2006 22:54 Заглавие: а |
|
|
| bobykafe написа: | | В атачмента се вижда кой крак е маса сигнал, него го отделяш от общата маса на платката и го свързваш към масата на източника на сигнал, пък дори и жицата да е съседна на тази за маса на захранването, а сега ти пращам част от последния вариант на моето решение за такова разделяне на двете маси на самата платка. Нарисувал съм 1 и 17 крак на интеграла за по- лесно ориентиране, а ограденото в червено е джъмпер, който съединява двете маси, когато това е необходимо |
ще трябва да дам на този който е сглабял усилвателя щото си е слагал някви кабелчета и аз сега нищо немога да свана кое изход кое вход
а и не сам достатачно в час за да се оправя
все пак много благодаря за материала да се надяваме че ще ми го оправят гадният
усилвател
това пищене е гадост!!!!
Иначе дали е слабал усилвателя
като усиля повече от плеъра и бас колоната почва да криви
и след малко ако я оставя да посвири така
се включва защитата на усилвателя и гасне!
триа да му ресетна захранването
за тая цел съм си напраил копче :П |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 05, 2006 8:39 Заглавие: |
|
|
А сега и аз да задам един въпрос към тези, които разбират- на маса сигнал само 17- крак ли се вързва? Понеже при мен съм вързал там и кондензатора 10uF и получавам някакво припращяване /явно при включването на режим Н/ но при даване накъсо на маса сигнал и маса захранване проблема изчезва... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
|