|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SharkyDog Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 22:36 Заглавие: Регулатор за постояннотоков двигател |
|
|
Значи нали ги знаете ония неща, като скутери, задвижвани от електромотор? Като тротинетки са и имат електромотор и акумулатори . Та на един пиятел на баща ми му изгоря регулатора на електромотора, и сега трябва да се прави друг, обаче не намирам схема. Ако някой има схема за регулатор на постояннотоков двигател да казва. Мотора майче работи на 32волта, но дори и да ми дадете регулатор за 12 или 24 волта, мисля че ще може да се преправи за 32волта. Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 7:10 Заглавие: |
|
|
| Тези скутери са със по 3 акумулатора -36 волта и са към 720 вата ,тоест 20 тина ампера консумират ,такъв регулатор ще е сложно да направиш ,не можеш ли да ремонтираш оригиналния? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 17:57 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Тези скутери са със по 3 акумулатора -36 волта и са към 720 вата ,тоест 20 тина ампера консумират ,такъв регулатор ще е сложно да направиш ,не можеш ли да ремонтираш оригиналния? |
това чудо на китайската техника подлежи на ремонт но трябва много нагрят поялник много внимателно да махнеш смолата с която е залято
схемата е малко странна обикновенно гърмчт двата ценера използуват ШИМ мисля че беше 1524 но слагах някакъв поевтин заместител |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 18:07 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | ELP написа: | | Тези скутери са със по 3 акумулатора -36 волта и са към 720 вата ,тоест 20 тина ампера консумират ,такъв регулатор ще е сложно да направиш ,не можеш ли да ремонтираш оригиналния? |
това чудо на китайската техника подлежи на ремонт но трябва много нагрят поялник много внимателно да махнеш смолата с която е залято
схемата е малко странна обикновенно гърмчт двата ценера използуват ШИМ мисля че беше 1524 но слагах някакъв поевтин заместител |
мисля че имам някаква останала схема която съм свалял от платката
[email protected] |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 22:26 Заглавие: |
|
|
| добре, благодаря на всички, особено на госта. Ако се сетите още нещо, казвайте |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|