|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 14:44 Заглавие: 1,5 V LED driver |
|
|
| Колеги, въпросната схема представлява DC/DC преобразувател за захранване на мощен бял светодиод 3.3 V/350 mA . Схемата работи много добре но не може да се постигне максимума от 3.3 V за да се получи пълната мощност на светодиода. Изходното напрежение достига 3,0 - 3,1V . Трябват ми напътствия за увеличаването на изходната мощност. Схемата се захранва от батерия R06 със малко вътрешно съпротивление (ток на късо над 10 А) има и електролитен и неелектролитен кондензатори паралелно на захранването. Ключовият транзистор е специален със малък пад С-Е в наситено състояние. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 17:14 Заглавие: |
|
|
Слаф, не съм гледал datasheet на бял LED, но не мислиш ли че това 3V си го стабилизира самият LED. Все пак светодиодите са по добри стабилизатори от ценерите за ниско напрежение.
Любопитно ми е, измери му тока и го напиши да го видим. _________________ home studio |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2006 14:01 Заглавие: |
|
|
| ами при 2.8 V тока беше наполовина около 175 мА. Само това помня. Сега ще се прави друга схема със LM2623 защото тази с транзисторите не е подходяща, светодиода всячески се стреми да ограничава напрежението като ценеров диод |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|