| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bombataаа Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 18, 2005 19:41 Заглавие: как да пусна Луминисцентна лампа на 12Волта |
|
|
имам неонова лампа колкото 1 педя и искам да я пусна вав колата ..
какво устройство ми е необходимо?
имам домасхна лампа кадето е на 220Волта
може ли да се преправи или триабва да си купа нещо ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2005 19:56 Заглавие: |
|
|
Провери на "Конрад"-продават
И пиши по-грамотно не си ли преглеждаш пост-а преди да публикуваш  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2005 20:24 Заглавие: |
|
|
| Ангел написа: | не си ли преглеждаш пост-а преди да публикуваш  |
Със сигурност - не и явно пише на латиница и по случайност е "попаднал" на Кредора
Но едва ли само това му е проблема. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 18:18 Заглавие: |
|
|
Пиша тук понеже само ще питам туи - онуи (в търсачката излизат повече от 5 теми за луминсцентна лампа на 12 волта и никъде няма решение )И на мен ми трябва такова решение от 12 волта да пали лампа 20 или 40 вата.Има различни схеми ,но не сикам с блокинг генератор не ,че не му разбирам ,но според мен е малко на магия работата с него.Харесах си в в-к."Направи си сам" декември 1985г схемата която е мултивибратор + един ky 605 и в колекторната верига първичната 25 нав. пел0,5 ,а лл е закачена директно към вторичната 250 нав. пел0,2 това е навито на феритна пръчка 8мм дебела и 40 мм дълга
Та това което се хвали ,че ще светне 40 ватова лл има ли хляб в него и с какво да му заменя ky 605 става ли 2n3055(незнам честотата колко е висока ) и при тази пръчка 8 мм дебела 40мм дълга трябва ли да изменям нещо защото ще ползвам вторична 0,31 (другата която имам е 0,13 ).Ако няма хляб в тази идея какво мислите за ис генератор на синусоидални импулси 50 хз един ключ към втроичната на трансформатор 220>12 и на изхода изкарвам 220 и си паля луминисцентната по стандартния начин.К.П.Д и трайност на лампите не са важни по важно е да свети сравнително силно и поне 2 лампи. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 05, 2006 18:27 Заглавие: лампа |
|
|
| kd 503 взех си готова платка от Варна . |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 12, 2006 16:13 Заглавие: |
|
|
А няма ли да е по-лесно с двадесетина ярки бели светодиоди от запалките? Хем ще харчи малко,хем няма какво да изгори! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 12, 2006 18:33 Заглавие: |
|
|
Да за си направих фенер с 32 бели диода в тяло от халогенна рекламна лампа,превъзхожда луменисцентната лампа във няколко показатели5 вата консумация същата сила на светене,не се плаши от вода,не се чупи лесно е верно по скъпо излиза но е доста по дълговечно.Изпробваное е на язовир "Огняново" и даже получи име: "Бат Стой40 фенер"  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 11:31 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | Да за си направих фенер с 32 бели диода в тяло от халогенна рекламна лампа,превъзхожда луменисцентната лампа във няколко показатели5 вата консумация същата сила на светене,не се плаши от вода,не се чупи лесно е верно по скъпо излиза но е доста по дълговечно.Изпробваное е на язовир "Огняново" и даже получи име: "Бат Стой40 фенер"  |
Може ли да помоля за малко обяснение като за начинаещ как са свързани, с какво се захранват , волтаж ...
Благодаря ! |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 12:58 Заглавие: |
|
|
Абе такива фенерчета продават навсякъде в магазините за електроника <поне при нас съм ги виждал> Отпред са оформени като прожектор и са със много светодиоди вътре . А аз за такива цели използвам луминисцентна лампа от тия дето ги продават за аварийни за колите . Те
са и влагозащитени . Имат си и накрайници <клеми +/- и клема за запалката на колата . Та даже кукичка за закачане и стойка за маса . Мисля че бяха по 8 лв. в <Практикер> |
|
|
 |
|