Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

как да пусна Луминисцентна лампа на 12Волта

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bombataаа
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юни 18, 2005 19:41    Заглавие: как да пусна Луминисцентна лампа на 12Волта Отговорете с цитат

имам неонова лампа колкото 1 педя и искам да я пусна вав колата ..
какво устройство ми е необходимо?
имам домасхна лампа кадето е на 220Волта
може ли да се преправи или триабва да си купа нещо ?
Върнете се в началото
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Юни 19, 2005 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери на "Конрад"-продават
И пиши по-грамотно Evil or Very Mad не си ли преглеждаш пост-а преди да публикуваш Question Question Question
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 19, 2005 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ангел написа:
не си ли преглеждаш пост-а преди да публикуваш Question Question Question

Със сигурност - не и явно пише на латиница и по случайност е "попаднал" на Кредора Smile
Но едва ли само това му е проблема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Юли 04, 2006 18:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиша тук понеже само ще питам туи - онуи (в търсачката излизат повече от 5 теми за луминсцентна лампа на 12 волта и никъде няма решение Twisted Evil )И на мен ми трябва такова решение от 12 волта да пали лампа 20 или 40 вата.Има различни схеми ,но не сикам с блокинг генератор Embarassed не ,че не му разбирам ,но според мен е малко на магия работата с него.Харесах си в в-к."Направи си сам" декември 1985г схемата която е мултивибратор + един ky 605 и в колекторната верига първичната 25 нав. пел0,5 ,а лл е закачена директно към вторичната 250 нав. пел0,2 това е навито на феритна пръчка 8мм дебела и 40 мм дълга
Та това което се хвали ,че ще светне 40 ватова лл има ли хляб в него и с какво да му заменя ky 605 става ли 2n3055(незнам честотата колко е висока Rolling Eyes ) и при тази пръчка 8 мм дебела 40мм дълга трябва ли да изменям нещо защото ще ползвам вторична 0,31 (другата която имам е 0,13 Laughing ).Ако няма хляб в тази идея какво мислите за ис генератор на синусоидални импулси 50 хз един ключ към втроичната на трансформатор 220>12 и на изхода изкарвам 220 Rolling Eyes и си паля луминисцентната по стандартния начин.К.П.Д и трайност на лампите не са важни по важно е да свети сравнително силно и поне 2 лампи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Юли 04, 2006 18:54    Заглавие: Отговорете с цитат

http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=4683
http://www.talkingelectronics.com/Projects/FluorescentInverter/FluorescentInverter.html
http://www.aaroncake.net/circuits/40wflamp.htm
http://www.zetex.com/3.0/appnotes/apps/an1.pdf
И четирите схеми вършат работа, а най добра е последната. Със сигурност работят, не ти трябва да си усложняваш живота с мултивибратор.
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 05, 2006 18:27    Заглавие: лампа Отговорете с цитат

kd 503 взех си готова платка от Варна .
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 16:13    Заглавие: Отговорете с цитат

А няма ли да е по-лесно с двадесетина ярки бели светодиоди от запалките? Idea Хем ще харчи малко,хем няма какво да изгори!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 18:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Да за си направих фенер с 32 бели диода в тяло от халогенна рекламна лампа,превъзхожда луменисцентната лампа във няколко показатели5 вата консумация същата сила на светене,не се плаши от вода,не се чупи лесно е верно по скъпо излиза но е доста по дълговечно.Изпробваное е на язовир "Огняново" и даже получи име: "Бат Стой40 фенер" Laughing Laughing
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Авг 14, 2006 11:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Да за си направих фенер с 32 бели диода в тяло от халогенна рекламна лампа,превъзхожда луменисцентната лампа във няколко показатели5 вата консумация същата сила на светене,не се плаши от вода,не се чупи лесно е верно по скъпо излиза но е доста по дълговечно.Изпробваное е на язовир "Огняново" и даже получи име: "Бат Стой40 фенер" Laughing Laughing

Може ли да помоля за малко обяснение като за начинаещ как са свързани, с какво се захранват , волтаж ...
Благодаря !
Върнете се в началото
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Пон Авг 14, 2006 12:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе такива фенерчета продават навсякъде в магазините за електроника <поне при нас съм ги виждал> Отпред са оформени като прожектор и са със много светодиоди вътре . А аз за такива цели използвам луминисцентна лампа от тия дето ги продават за аварийни за колите . Те
са и влагозащитени . Имат си и накрайници <клеми +/- и клема за запалката на колата . Та даже кукичка за закачане и стойка за маса Very Happy . Мисля че бяха по 8 лв. в <Практикер>
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети