Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със меките връзки на говорители.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
THX
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна, Вл-вово, 50

МнениеПуснато на: Сря Авг 16, 2006 23:22    Заглавие: Проблем със меките връзки на говорители. Отговорете с цитат

Ресийвъра ми е HITACHI модел SR-2000 (2x30W) а говорителите ми са български осмаци. Преди време ми се налагаше да сменям меките връзки през месец два а сега откакто набарах песента Bassotronics - Bass, I Love You ми се налага да ги сменям след 5 - 6 изслушвания. Пробвах да ги сложа по дълги ама пак са късат. Поради тези смени на меките връзки съм сменил 7 говорителя защото трябваше да вадя навивки от намотките за да мога да запоя меки връзки. Само при осем инчовите говорите ли се появява тоя проблем, Защото имам един съучиник (KD503) който има същия проблем с връзките?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема ти ще се разреши кардианлно ако изтриеш тази песничка, която ти съсипва говорителчетата. Това е шега де. Това си е проблем от край време за тези говорители. Един познат има в шкафа си вече 5 говорителя от същи тип - протсто прoблема е неизбежен. По-дълга връзка му е майката ...

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 19:59    Заглавие: Re: Проблем със меките връзки на говорители. Отговорете с цитат

THX написа:
Защото имам един съучиник (KD503) който има същия проблем с връзките?

Laughing you felous (незнам дали така се пише ама трябва да значи "ей братоци")
Тъй значи THX може да ти дам един проводник многожилен (супер много жила има вътре) с силиконова изолация той се задържа най много по мойте осмаци Very Happy .Другото е временно решение.
П.С. Тая лудата песен призовавам всеки маниак да си я изтегли Laughing
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Авг 18, 2006 16:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябват ти свястно проектирани колони, добре демпфани с говорители с малък Qts и задължително осем омови. Другото важно нещо е да слушаш с по нормални настройки на еквалайзера.
Още нещо, меките връзки за говорителите не са ширмовки, каквито сигурно изпалзваш. Между отделните проводници са сплетени и копринени нишки.
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 18, 2006 16:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Да обаче "колоните" по правилно е сандъците изобщо не са демпнати ,а обема е около 20 литра.При мен пак нямаше нищо демпващо (вата,дунапрен) но обема беше 100литра и пак се късаха като за световно.Явно не им е качествена медта/коприната на старите осмаци , мойте бяха вкн1033 8 омови 60 вата и се късаха на студио 2 (35вата Very Happy при 4 ома) Laughing
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Авг 18, 2006 16:57    Заглавие: Отговорете с цитат

От един мой съyченик съм чувал че като си купил студио 2 2х35 (същото) били изгорили някакви мощни колони, ставаше дума за 50 или 70 Вата не помня добре, но това студио вади явно повече от 35 W просто тогава изкривяванията са недопустими и затова му дават само 35 W Smile
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Авг 18, 2006 18:02    Заглавие: Отговорете с цитат

kd 503 написа:
Да обаче "колоните" по правилно е сандъците изобщо не са демпнати ,а обема е около 20 литра.При мен пак нямаше нищо демпващо (вата,дунапрен) но обема беше 100литра и пак се късаха като за световно.Явно не им е качествена медта/коприната на старите осмаци , мойте бяха вкн1033 8 омови 60 вата и се късаха на студио 2 (35вата Very Happy при 4 ома) Laughing

Аз ти написах какви са условията. С тези говорители и тези сандъци просто няма как да стане, пък вие си слушайте това парче с избузени баси.
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 18, 2006 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

guitman написа:
пък вие си слушайте това парче с избузени баси.

Ей тва е верно аз съм хвърлил 8" и сега слушам евтини 12" ,но пак в стил "избузени баси" някой ден обаче ще си взема нещо истинско Rolling Eyes и ще вляза в отбора Very Happy
П.С Между другото парчето найстина е нечовешко guitman ,ако имаш възможност да го чуеш много ще се радвам на твоя коментар Very Happy за получаването му аз поемам грижата.
Върнете се в началото
Bojidar200
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Targovishte

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 2:54    Заглавие: .... Отговорете с цитат

К'ва медна жица какви 5 лева?????????????????? Confused Мустака (меките връзки), не са никаква тел!! Върху тънки найлонови нишки е навит меден проводник с диаметър от 0,06мм до 0,09мм в вид на спирала (все едно навиваш шпула върху нишката, но еднопосочно). Паралелно се връзват 10-20-30 такива и работата спи!!!!
Дано аз да съм те разбрал погрешно, че опъваш медна жица?!?
Аз до сега на говорител който съм му правил мустаци (сменял или каквото и да е там) не се е обаждал втори път.
Направо ми дигна кръвното с тази медна жица....
Ще се постарая да ти пратя снимка и литература какво преставляват мустаците.
И ако поставяш меден проводник не очаквай да изкара 5min на Xmax.
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 9:44    Заглавие: Едно мнение Отговорете с цитат

Скъсването на "жиците" става най-често в местото на спойката с мембраната.
А такива "безмоментни" жички, които единствени стават за тази цел, има в кабелите на старите телефони, свързващи слушалката с телефона.
Успех в ремонта
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети