| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 29, 2004 6:57 Заглавие: шаси icc9 |
|
|
| Търся схема на tefunken PALcolor F531 шаси icc9 или само на stv2160. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 29, 2004 7:51 Заглавие: |
|
|
Провери си пощата
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 30, 2004 5:40 Заглавие: |
|
|
| Благодаря Noel.Като гледам ще започна ремонта от смяна на stv-то. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 23:03 Заглавие: шаси ICC9 |
|
|
| Колега имам 4 такива тв. и всички се държат по един и същи начин-импулсното тръгва за момент и когато вдига високото- остава в деж.режим.Сменял съм TV2160,но без успех.Ако ти пуснеш твоят-подай едно рамо.Стигнах до процесор,но нямам изправен със сигурност. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2004 19:13 Заглавие: |
|
|
| И аз стигнах до заключението , че е дефектен процесора 10177330-С9Т25. На този процесор захранването се стабилизира на 5 волта от STV2160 като по този начин може и да го изключи при евентуален проблем по I2C ако увисне едната от шините/ изхода контролира управлението/ . Добре си бяха Електроните пушек и сажди излизаха от тях но те си работеха. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2004 23:09 Заглавие: шаси ICC9 |
|
|
| Мисля,че не е процесора,защото пробвах от 4 тв. процесорите,паметите,с-твитата-синхро и видео на друг работещ такъв и всички работеха ок.Проблемът е някъде другаде и аз немога да го открия,може би с ваша помощ.След пускане на апарата за момент се опитва да тръгне и остава в стенд-бай и не тръгва от пулта,а би трябвало още с включването от мрежата да вдигне високо.ТХО-проверено и работи,платка-кинескоп също,свалена интеграла-звук,МЧУ,тунер и всичко,което може да товари захранването и шините за обмен на данни.Ако имате идеи-моля изовядайте се,нека преборим тези умници ICC9. |
|
|
 |
Dido_I Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 9:46 Заглавие: |
|
|
Колеги, а пробвахте ли да влезете в сервизен режим? Може и да мине номера :
1) С помощью пульта переведите телевизор в дежурный режим. 2) Выключите телевизор сетевым переключателем. 3) Нажимая синюю кнопку (VT) включите сетевой переключатель. 4) Еще раз нажмите кнопку (VT).
/не ми се превежда от руски )/ |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 21:59 Заглавие: |
|
|
Dido_I, доколкото разбрах телевизорите не стартират.Възможно ли е според теб да влязат всервизен режим?  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 21:16 Заглавие: |
|
|
| Ако успея да го докарам до влизане във сервизен ще го напиша със големи букви. Утре пак е събота и за малко ще го сложа на тезгяха. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 18, 2004 0:19 Заглавие: шаси ICC9 |
|
|
| bamze,ПОЖЕЛАВАМ ТИ ,поне ти да пуснеш този дявол!Аз правя ремонт в къщи и не мога да се съсредоточа в този модел.Погледни моите писания и изключи вероятните причини за повреди .Търси повреда в нетрадиционни вериги-например в усложненото захранване,защото там е един лабиринт от нелогични на пръв поглед събития и процеси,взаимноизключващи се и понякога работещ тв. те кара да се побъркаш и да не си отговориш на логични въпроси.Дано поне ти се пребориш.Ако те предваря-разбира се -ще помогна пръв.Този модл много ми харесва като разработка и качество на работа,а и самата фирма малко или много ме респектира-една много добра и надеждна концепция.Успех! |
|
|
 |
|