| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 11, 2004 17:47 Заглавие: Зъбни колела за шейната на АКАИ |
|
|
| Колеги имам проблем с намирането на тези зъбни колела-то по точно лявото се чупи дето е с пружина и е от две части -ако някой знае откъде ,че по магазините твърдят ,че от 1 година нямало.Ако някой има в повече ще го купя или да кажете къде може да са останали! Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 11, 2004 18:19 Заглавие: |
|
|
Здравей колега, последно купувах през миналата есен, намерип на пиротска и ботев под колоните, но не знам дали имат още, също имаше и на бр.миладинови при Наско Колев _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 11, 2004 19:47 Заглавие: |
|
|
| колега виж при Емилия Кацарска на ул Макгахан бл 69 |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Сря Авг 11, 2004 20:17 Заглавие: Колела AKAI |
|
|
Качествени колела за AKAI няма никъде в София.
И при Наско,Емилия,Иван под колоните имаше от ментетата,който се разминават с по 1 зъб и на всичкото отгоре и зъбите са по къси.Идеята
с усукване на оста не е сполучлива.Два апарата чакат от 6 месеца.На времето комплекта струваше $5,но вършеше работа.
През 1988г.ГИУ/Главно инжинерно управление/към МНО извърши бартерна сделка с японците и напълни България с тези Акаи от които
захранвания и сервопроцесори,добре заработвахме но вече се амортизираха,загубиха атрактивност и вървят към пенсия.
Все пак ако откриеш някъде колела, по въпроса.
Успех _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 11, 2004 20:37 Заглавие: AKAI |
|
|
| Чудя се дали Пулсатор няма или не внася, при Кацарска също ще проверя,че само там не съм ходил-всички други почти съм обиколил. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 15, 2004 18:17 Заглавие: За колелата и как да се оправим без нови |
|
|
Понеже никъде няма наистина от тези колела и повиках неволята-ето какво стана.
Най често се чупи зъбеца на долното колело ,което е под това с пружината и няма какво да осъществи механична връзка между двете посредством пружината направих следното: От стоманена тел 1-1.2 мм
на струг навих нова пружина 3.8 навивки с по дълги краища за да може от страната където е счупения зъбец да се подгъне надолу и през пробит отвор на долното колело /там където е счупения зъбец/се промушва и подгъва отдолу за да не се измъква/не пречи на движението защото има доста луфт между долното колело и шейната/.
От другия край пружината се огъва като оригиналната и се закача на здравия зъбец на горното колело. По този начин механичната връзка между двете колела е добра и надеждна. Така ремонтираното блокче от две зъбни колела действа прекрасно -пробвах го многократно! Дано съм бил достатъчно ясен и полезен на всички! Успех! |
|
|
 |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 16:52 Заглавие: Зъбни колела за AKAI |
|
|
| Когато колелата не се усукват,не е необходимо да се навива нова пружина.Просто от оригиналната се развива малко около 4мм. от страна на чупещия се палец.Закривяването към палеца се изправя и се прави ново изкривяване.По този начин се удължава рамото и то спокойно се задържа в дупката на водещото колело.Нагрявам го малко с поялник и го фиксирам.За да компенсирам по големия натяг на пружината отвивам малко от другия и край.Така този проблем се решава завинаги. |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 22:31 Заглавие: |
|
|
Колеги, някой има ли схема на механиката на този Akai, или да знае от къде може да се изтегли? Донесаха един в насипно състояние.
А проблема с колелата го реших като пробих долното, нарязах резба и навих едно болче намазано с каноколит за чоп. Стана доста стабилно. |
|
|
 |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 18:32 Заглавие: Зъбни колела....... |
|
|
| Ако искш мога да ти подаря една зацепена без мотори и шейна само кажи къде да ти я изпратя. |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 18:53 Заглавие: |
|
|
| Благодаря auviteh но много съм далеч, аз съм от Варна. В същност аз почти я събрах, намерих белезите и нещата започнаха да се подреждат. Остана да зацепя само рейката която задвижва шейната но утре смятам ако остане време да се справя и с нея. |
|
|
 |
|