| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 17:03 Заглавие: Как се запаметяват програмите в Toshiba 2104XS |
|
|
| Имам проблем със това ,че ТВто няма описание ,а дистанционното няма бутон STORE В режим настройка има три подрежима APS ,>>>, и III -това е индикацията на екрана -първите два са автоматично и ръчно търсене ,а третия е финна настройка. Не ми стана ясно накрая с какво да запиша настройката-ако някой го знае нека помогне. Може да изпратя и снимка на пулта ако е необходимо. Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 17:40 Заглавие: |
|
|
Мисля, че не беше и нужен бутон Store.
Там където го оставиш си го запомня само. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 19:02 Заглавие: |
|
|
| Добре ,за автоматично и ръчно търсене може да е така ,ами за фина настройка? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 19:06 Заглавие: |
|
|
Ами и там, след определено време след като си престанал да настройваш се запомнят текущите стойности.
Не го твърдя със сигурност, но мисля че беше така.
Просто си спомням тези три режима. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 19:16 Заглавие: |
|
|
[quote="RC"]Ами и там, след определено време след като си престанал да настройваш се запомнят текущите стойности.
Не го твърдя със сигурност, но мисля че беше така.
Просто си спомням тези три режима.[/quot
Точно така е. Телевизора прави запис почти веднага след като се прекрати операцията . _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 7:12 Заглавие: Допълнителна информация за Тошиба 2104 |
|
|
ОК колеги ,извинявайте за непълната информация ,проблема е че преди мене някой беше сменил бобините на АДЧ-то и видео демодулатора и не можах да докарам АДЧ-то да работи. Въпроса е ,дали ако процесора не получава свестен сегнал от АДЧ ще си изпълнява функцията по запаметяването ,защото иначе със фината го закарвам на канал и може да се гледа ,ама не го помни. Или да излъжем процесора по някакъв начин че е точно настроен да си запомни каналите поне на наземните ТВ .
Благодаря на всички и чакам вашето мнение! |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 9:01 Заглавие: |
|
|
При автоматично запомняне/Store/,когато Ident и сигнала от AFC съвпаднат по време,процесорът изпраща адресни данни в еепрома за запомняне на аналоговите стойности на съответната ТВ програма.За да се изпълнят тези условия в твоя случай трябва:
1.Демодулаторния кръг да е настроен на 38,9Мхц.
2.Захвата на AFC/АДЧ/ да е настроен оптимално,т.е. при най-добър образ, на пин-АДЧ на контролера напрежението да е половината от захранващото-в случая 2,5в.
Настройките стават с немагнитна отвертка и с малко "нерви и благословии".
Успех _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 17:55 Заглавие: |
|
|
Значи ,доколкото схващам от това което написа Бойко ,ако искам да запомня програма която нарочно съм изместил с фината настройка ,няма никакъв шанс при този вид запомняне на каналите. Или да му пусна на процесора 2.5 волта на АДЧ входа ,пък дано се излъже!  |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 20:30 Заглавие: |
|
|
С фината настройка намираш най-"мазния" образ и тогава като въртиш филтър АДЧ настройваш 2,5 в. на пина на контролера.Ако филтрите са ти в ред, проблема ти става равен на нула.
Успех _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
|