| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 14:49 Заглавие: Каква е разликата между АМ и FM? |
|
|
Започнах да си правя RC за самолетче, но... от много четене само въпроси се създават В какво се състои разликата между Честотна Модулация и Амплитудна Модулация? Има ли разлика в устойчивостта на смущения между 2-те технологии? Коя ще е по-подходяща в любителския диапазон, или извън него на коя честота ще е най-добре ? _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 16:04 Заглавие: |
|
|
| Модулацията е процес при който управляващия сигнал изменя някой от параметрите на носещия . Амплитудна е когато се изменя амплитудата на носещия сигнал , а честотна когато се изменя честотата под действие на управляващия сигнал. |
|
|
 |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 17:41 Заглавие: re |
|
|
75 Mhz FM .Имал съм на 27Mhz AM, на 27Mhz FM ,на 40Mhz FM.Сега съм на 75 Mhz FM (желязна е). |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 18:47 Заглавие: |
|
|
| По шумоустойчива е FM. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 21:50 Заглавие: |
|
|
Имам 2 кварца на по 66 мегахерца от дъна за 486 процесори... Дали на 66MHz няма и други ползватели?
Значи ще е FM, намерил съм доста схеми за приемната част реализирани с по 1 интегралка за преносимо радио... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Авг 29, 2006 8:30 Заглавие: |
|
|
| Да ама с кварц малко трудно FM, става модулация с варикапи ама се получава теснолентова FM , и не знам дали ще могат да се пренасят сигналите нормално.Разбира се може със PLL генератор да се направи широколентова FM кварцово стабилна но се усложняват нещата и става скъпо. http://vrtp.ru там има разни работи, само че е на руски. Има и форум мога да попитам нещо ако искаш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 29, 2006 14:03 Заглавие: |
|
|
От форума на http://krile.net в една тема намерих доста схеми, всичките кварцово стабилизирани, имаше и с PLL... Само че повечето схеми умишлено са направени със малки грешки , колкото да не тръгнат... Сега имам малко друга работа, после ще пусна линкове на схемите да кажете коя тръгва и коя е по-добра. Има и доста схеми на едкодери/декодери за командите. Предавател+едкодер е дистанционното, приемник+декодер радиото. Възможните комбинации между различни схеми са много, намерих поне по 5 "сигурни" схеми за всеки компонент... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|