| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danivvs Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 19, 2006 16:30 Заглавие: ПРОБЛЕМ С ТХО НА TV TELETECH model:RM65 |
|
|
Здравейте колеги !
Имам проблем с TV TELETECH модел RM65 с ТХО CF65A и шаси 5701-В2077А-53. Импуулсното захранване работи нормално под товар с лампа 40W, без никакво колебание, но с включване на високото напрежение защитата му сработва. Откачих една по една вторичните намотки на ТХО, като в първичната намотка сам включил лампата последователно на ТХО. При последователно изключване на вторичните намотки / отпоявам, меря U, и възстановявам / винаги ми сработва защитата на импулсното захранване .
Въпроса ми е как да се убедя напълно че е сдало багажа ТХО освен да меря индуктивност, друг начин имали и какъв е ?
Благодаря ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 19, 2006 17:06 Заглавие: |
|
|
Метода ти е много неточен.За да си убеден че ти работи захранването сложи 70 вата лампа.Тхо-то не можеш да го захранваш през 40 вата лампа няма логика ограничаваш тока.Вземи едно електронско ТХО вържи 9 и 12 кр и пускай .Ако вдигне високо всичко е ясно. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 19, 2006 18:42 Заглавие: |
|
|
махни старото ТХО сложи за товар на BU една първична намотка от ТХО за Електрон 380 примерно и виж вдига ли високо и сработва ли защитата-така става най-лесно _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 19, 2006 22:56 Заглавие: |
|
|
Твоя съгражданин Филипов има собствен метод без да се разпойва ТХОто.Обърни се към него и мисля че ще ти го каже.
Метода го пробвах на няколко телевизора и е точен. Без неговото съгласие не бих го казал но той го е писал и в руския форум на Монитор.Така че от там си го теглете спокойно.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 12:36 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Твоя съгражданин Филипов има собствен метод без да се разпойва ТХОто.Обърни се към него и мисля че ще ти го каже.
Метода го пробвах на няколко телевизора и е точен. Без неговото съгласие не бих го казал но той го е писал и в руския форум на Монитор.Така че от там си го теглете спокойно.  |
Не става ли дума за: LOPT/FBT Tester ,от Bob Perker? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 20:00 Заглавие: |
|
|
Става дума че ТХО се захранва през лампа и след нея се слага кондензатор към маса. Става и за ТХО, и за импулсен трансформатор.
Както си го включил през лампа и осцилограмата на двата края на намотката е еднаква - хвърляй на боклука. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 20:48 Заглавие: ПРОБЛЕМ С ТХО НА TV TELETECH model:RM65 |
|
|
| Здравейте колеги ! След като локализирах с ваша помощ че е ТХО-то проблемите ми продължават. След като купих ново ТХО CF65a от магазинната мрежа на Пасат Г.Оряховица вече не ми сработва защитата но не тръгва TV Захранващото напрежение от 115V ми кляка на 78V при включено ТХО КОЛЕГИ ПОМОГНЕТЕ МИ ЧЕ БЛОКИРАХ ЗА МОМЕНТА. НЯКОИ ИМАЛ ЛИ Е ТАКЪВ ПРОБЛЕМ С ТАЗИ ТЪПА МАРКА teletech |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 21:11 Заглавие: Re: ПРОБЛЕМ С ТХО НА TV TELETECH model:RM65 |
|
|
| danivvs написа: | | Здравейте колеги ! След като локализирах с ваша помощ че е ТХО-то проблемите ми продължават. След като купих ново ТХО CF65a от магазинната мрежа на Пасат Г.Оряховица вече не ми сработва защитата но не тръгва TV Захранващото напрежение от 115V ми кляка на 78V при включено ТХО КОЛЕГИ ПОМОГНЕТЕ МИ ЧЕ БЛОКИРАХ ЗА МОМЕНТА. НЯКОИ ИМАЛ ЛИ Е ТАКЪВ ПРОБЛЕМ С ТАЗИ ТЪПА МАРКА teletech | Не виждам какво и е тъпото на марката телевизори като всички останали Май проблема е във задтелевизония модул Ти сигурен ли си че това ТХо което си купул е работещо Пробвали старото и новото със електронско захранване да видиш как се държи Я опиши състава на телевизора че това което си дал за модел и за шаси изобщо не ми се връзват с моите записки а потдържам телетечите от доста време |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 21:26 Заглавие: ПРОБЛЕМ С ТХО НА TV TELETECH model:RM65 |
|
|
| Колега fishev със старато ТХО ми сработваше защитата на захранването.Свързах първичната намотка от В.Търново на мястото на изгорялото ТХО. Вдигна напрежение без да товари захранването и да го срива. С новото ТХО напрежението кляка но не сработва защитата. Проверявах вторичните вериги за утечки,късо да не би да товарят ТХО-то. Пал-секам ТА7698 , ТА7680-МЧУ, ТДА1904 |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|