Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PCB за quad405 на МК
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
FeCl3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 18:35    Заглавие: PCB за quad405 на МК Отговорете с цитат

за всеки, който иска да си направи този усилвател, може да си изтегли печатният оригинал на PDF. http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=7112 все пак 3.80лв. струва от МК, така че предполагам че ще сте заинтересовани. това не са малко пари. при положение че специално аз си изкарвам парите за елементи и платки само от ученическите ми стипендии. 21лв. на месец ми дават и то не цялата година. успех на всички. мисля че платката е сканирана от списанието и е махнато едно петно. достоверна е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 19:21    Заглавие: Отговорете с цитат

FeCl3, прекаляваш със своята настървеност и мисълта, че всички се интересуват точно от твоите проблеми и интереси. Давай го малко по-спокойно (или както се изразявате тинейджърите - споко).
Тази тема е дъвкана толкова много и къде ли не и има толкова много "оригинални" схеми, че просто не можеш да си представиш.
Имай впредвид още нещо нито една платкаджийница не работи с формат PDF, а дори и за домашна употреба бъди сигурен, че това не е най-подходящия формат.
Успокой малко топката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
skynet
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 19:53    Заглавие: Отговорете с цитат

RC какво лошо е направил човека?Идеално е решението да пусне печатния оригинал в PDF. Аз например а и много други сигурно си изработват платките сами и не им трябват платкаджииници както се изразяваш ти. А PDF е точно това което трябва за да могат хората да си начертаят платката с любимата си програма. Така че споко RC и без такива коментари. Не бади адвокат на другите.
А на FeC13 благодарности, защото на мен може би точно това ми трябваше Wink
Поздрави
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам спомени да съм казал, че е направил нещо лошо. Това което казвам, е че тази тема по никакъв начин не би могла да бъде класифицирана като МНОГО ВАЖНА, поради причините които изброих. Ако трябва мога да ги повторя. По отношение на формата PDF, продължавам да твърдя, че това е формат за пренос и съхранение на документи, но не и на "чертежи" които претендират за някаква точност (без мащаб). Преди известно време имаше една мания за тази цел да се ползва Corel-a (мога да ти изброя и причините за това), но тази тенденция като, че ли малко понамаля.
Ако всичко по стара българска традиция ставаше с приспособяването на нещо към нещо докъде ли ще успеем да стигнем?

P.S. Между другото ника на участника за когото става дума е FeCl3, а не FeC13. Да се впускам ли в обяснения какво означава?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 18, 2004 5:04    Заглавие: За важните теми Отговорете с цитат

Извинявайте а може ли да попитам с какво са толкова важни другите 2-3 теми примерно за уоки-токи ,или онази "за безтрансформаторното захранване",от която не можеш да разбереш дори за какво става дума/съмнявам се ,че и самия изпращач не е много наясно/Все теми с по 0 до 3 отговора,които пледират да са важни.Мене ако питаш тази е по интересна и има някаква причина да е турена тук ,защото касае доста млади хора ,които правят първи стъпки в електрониката/нима и вие не сте направили поне един усилвател в началото/Най добре ще е модераторите да се заемат с работата си,или администратора, да преценят по броя на отговорите и текста ,коя тема е важна , коя не и да прочистят форума от ненужни такива!
Върнете се в началото
FeCl3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2004 12:43    Заглавие: Отговорете с цитат

нека и аз да се намеся. направих тази тема важна, защото си помислих, че на много хора ще им е полезна. според мен правенето на платки е една от най-трудните работи при електрониката и електротехниката след анализа на схемата( дори анализа понякога е по-лесен).
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Сря Сеп 15, 2004 2:40    Заглавие: РСВ ЗА QUAD405 Отговорете с цитат

Е.ЕЕЕЕ.Хей господа,колеги,защо трябва да се карате?Нали това все пак е технически форум за интелигентни хора.Всеки има право да пише на теми,които го интересуват,а който не се интересува от темата-поне да не пречи.Ето аз съм на 45г.и с усилватели ми е писнало да се занимавам,но отскоро този QUAD405 отново ми влезе под кожата и от вашите дискусий вече събрах доста информация за него и разновидностите му и още сега ще поутупам от пепелта старите платки,които съм правил преди 15-20г.А темата за разработката на сп.Мл.Конструктор ме заинтригува,защото има някакъв проблем и не мога да я изтегля .А що се отнася до цената-не ми е ясно точно колко струва оригиналната разработка на списанието.Ако наистина е 2-3лв.-то не си заслужава да се прави в домашни условия.Никога няма да стане по-добра от заводската.Даже моля всеки от вас,който може да ме снабди с 2 празни платки да ми пише,ще поема разноските по транспорта и цената на самите платки.В замяна предлагам схеми на всички модели QUAD,които имам и съдействие по изработването им.Имам 25 годишен опит в н.ч.техника и знам много хитринки,които са важни при изработка на такива устройства.На всички участници във форума желая по-мек и колегиален тон!Всеки има свои интереси и да ги уважаваме,така,както бихме желали да уважават и нашите.Успех на всички!
Върнете се в началото
FeCl3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 15, 2004 11:55    Заглавие: Отговорете с цитат

платката струва 3.80 + 1.50 за доставката по пощата. това прави общо 5.30, което не е малко, поне за мен.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Сря Сеп 15, 2004 23:26    Заглавие: РСВ ЗА QUAD405 Отговорете с цитат

Както разбирам,колега FeCl3 за 2 платки+доставката ще бъде около10лв.Тази цена ме устройва и ако имаш възможност и желание можеш да ми пратиш 2 голи платки с наложен платеж на адрес,който ще ти пратя на личния мейл.Смятам да се уточним,че става дума за Варненското предложение на сп.Мл.Конструктор с дарлингтоновите транзистори в изхода.Благодаря предварително и успех!
Върнете се в началото
.
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 16, 2004 9:30    Заглавие: Отговорете с цитат

ето от тук можеш да си я поръчаш :
http://www.mladkonstruktor.bg/e-shop/shopping/product_details.php?id=94&product_id=1483

на мен нито един път не са ми взели пари за доставката Laughing , а не мисля че цената е голяма - разпробита , лакирана и с написани елементи -бял печат , въобще красота Rolling Eyes , а ако тръгнеш сам да я правиш, под 1 лев няма да успееш и то за такава в опростен вид.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети