Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся батерия..

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
udvsall
Гост

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 10:40    Заглавие: Търся батерия.. Отговорете с цитат

Здравейте, идеята ми е, че искам да накарам този уред www.radiomuseum.org/r/goerz_unigor_3p3.html. Както виждате е доста стар и вроятно нова е проблема да намеря такава батерия. На него, обаче нищо не пише за батерията - само, че е 1 x 1.5V.
Измерих гнездото за батерийката и се оказа, че трябва да е цилиндрична батерия с диаметър 19-20мм и височина 33-35мм (в последните мереници може да съм сбъркал, но гнездото е толкова голямо просто Smile също така не съм сигурен, че е цилиндрична - може да има малко "издължаване" на основата, а да не е кръг, но със сигурност има заобляне и при това порядъчно - като за окържност направо. Някои има ли идеи каква може да е тази батерия - модел и ли нещо подобно?
Върнете се в началото
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 01, 2006 8:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако уреда е изправен би трябвало да измерва всичко без съпротивление, за което е необходима батерия. Обикновенно мултицетите се правят точно с този стандарт батерии R10 L=34 D=21. СНИМКА Не съм се заглеждал дали не ги продават някъде, но можеш да приспособиш и друга. Мисля че и едно време бяха кът и купувахме 2R10 и ги режехме на две.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
udvsall
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 01, 2006 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Изглежда наистина гнездото за батерията е точно подходящо за L=34 и D=21. Между другото, намерих една батерия или може би по-точно ще се окаже, че е част от една (стара) 2R10 батерия.. Smile тя е с размери L~36 и D~20 и пасва.
Поне едно е ясно - търся батерия R10 или евентуално 2R10 Smile. Да се надяваме, че каталога на www.eshop.bg е доста непълен и все пак се продават такива батерии по магазините.
Започвам да търся. Smile
И ще посрещам с голямо задоволство всякакви предложения за места, на които може да се продават подобни батерии. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
*tchav*
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 01, 2006 13:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако пуснеш на търсачката на eshop.bg 2R10, ще видиш че предлагат на Филипс, но са по 7 и нещо, вносител Пулсатор.
Върнете се в началото
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 02, 2006 8:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Чак сега си направих труда да погледна, вносител е бургаска фирма АШ и цената е 8,70
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети