|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SPL-Solider Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 2:54 Заглавие: Как да свържа Неонова лампа към , Басс говорител |
|
|
Кажете кви варянти имам
значи пробвах да го връжа последователно свети много добре но тъй като от усилвателя излизат 22 вата а неона е 20 само си свети а басса е повече от смешен
та да питам имам ли друг варянт освен да си купя микрофон с потенциометър за ниските честоти
не разбирам много така че ще съм благодарен ако проявите разбиране |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hh Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 4:55 Заглавие: Re: Как да свържа Неонова лампа към , Басс говорител |
|
|
| SPL-Solider написа: | Кажете кви варянти имам
значи пробвах да го връжа последователно свети много добре но тъй като от усилвателя излизат 22 вата а неона е 20 само си свети а басса е повече от смешен
та да питам имам ли друг варянт освен да си купя микрофон с потенциометър за ниските честоти
не разбирам много така че ще съм благодарен ако проявите разбиране |
aaaa....... По скоро ти трябва отделно захранване, или вържи лампата паралелно на говоритела ама резултати не чакай или най-много да се повреди нещо, а лампата, а усилватела. Най-сигурно с отделно захранване |
|
|
 |
petrov Опитен потребител

Регистриран на: 23 Юли 2005 Мнения: 309 Местожителство: ВИДИН Skype:nikipetrov6313
|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 19:51 Заглавие: |
|
|
| Провери във веригата магазини АВТОМАНИЯ там съм виждал нещо подобно.Принципа му на действие е като удари баса да светне лампата (правилно ли съм те разбрал)?Същото нещо може да си направиш и сам ако имаш познания от електроника.Взимаш един ШОК датчик(действа при удар), който може да се регулира и го поставяш близо до говорителя. Същият може да намериш от някой алармаджия и го разтоварваш през един мощен транзистор.Мисля че трябва да стане.Успех |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|