|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kip Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2004 10:16 Заглавие: Philips GR1AX |
|
|
Здравейте колеги !
Имам следния проблем с Philips - GR1AX:
Телевизора дойде при мен с дефектирал транзистор за високото напрежение (не си спомням означението ). След проверка и замяна на транзистора с BUT 11AX (такъв имах под ръка за проба)установих че 9 V от ИЗ са снижени на 5-6,5 V при което при опит за включване TV се опитва да тръгне за около секуна и започва дасе чува леко пищене(BUT 11AX остава здрав).Проверил съм веригата на 9 волта но не открих нищо нередно и защо са 5-6,5 V.Проверил съм веригите около ТХО-то но и там всичко е наред .Някакви идеи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2004 10:35 Заглавие: |
|
|
Първо сменете за всеки случай филтриращия кондезатор на 12 Волта във вторичната страна на ТХО/транзистора може да е изгорял поради изсъхването му/,след това заменете и кондезатор 6,8мF,той е по линията на 9Волта намира се до ТХО.Ако и това не помогне може да се окаже самото ТХО. _________________ Димитър |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 1:08 Заглавие: Philips GR1AX |
|
|
| Като начало откачи съединителя на хориз.откл. бобини до ТХО,с който се прекъсва захранването на самото ТХО и пемери дали има 95в. С осцилоскоп виж дали идват на базата на крайния Т импулси.Често прекъсва дросела отляво на ТХО,който захранва драйверното стъпало,смени този електролит6,8uF в захранването на драйвера с9 и 12в. с 10-47uF.Ако при откачен куплунг на ХОБ има 95в.,а след закачването му спадат-100 процента е ТХО-ЧЕСТО ПРОБИВА МЕЖДУ ТОВАРНАТА НАМОТКА И ВТОРИЧНИТЕ ВЕРИГИ. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|