| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 16:36 Заглавие: Консултация за турските захранвания |
|
|
| Колеги,споделете как се оправяте с турските захранвания за да не греят толкова.Най-добре е да се оправи оргиналното захранване но има и тънкия момент че не всякога може да стане.Имам един Самсунг шаси P69sa1 така го е изпраскала гръмотевицата че се занимавам с него цяла седмица но захр. не ще да стане и това си е.Вързах му едно от въпросните Супер пишлемета но грее транзистора,ферита на трафа не може да се държи направо.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 17:19 Заглавие: |
|
|
Аз се оправям най-добре със тях-просто не ги слагам
Гледам да си оправя оригиналното на каквато ще цена да е и сега,като си спомня да съм слагал не повече от 2-3 турски блока,може и по-малко да са били.
Поиграй си със стойностите на резистора и конденазора в RC-групата в колектора-говоря за мощния резистор и високоволтовия конденатор.
Може и направо да я махнеш-греенето спада значително,но и вероятността най-неочаквано да ти опука транзистора при пускане или спиране на захранването се увеличава многократно.
Другия вариант е допълнителен радиатор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ilian_cho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 19:41 Заглавие: |
|
|
| Мои съвет е да намалиш стоиността на снаберния кондензатор и да увеличиш стоиността на съпротивлението, но не ги махаи съвсем. |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 10:46 Заглавие: |
|
|
Турските захранвания също са няколко вида.Не използвайте от моделите със залят трансформатор,вземайте от по-големите /имат по-солиден радиатор /задължително намажете транзистора с паста/.Моделите с BU2508 греят доста по-малко от тези с BU508a _________________ Az sam |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 12:00 Заглавие: |
|
|
| Махам съпротивлението за демферната верига и температурата пада с около 10-15 градуса. |
|
|
 |
franko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 16:08 Заглавие: |
|
|
| Ако е здрав имп.траф,защо не опиташ пак с неговото си захранване,при мен се оказа проблема в d824-на мерене здрав,но след като го смених захр. тръгна.Нямах такъв какъвто е по-схема и сложих RGP-10.Обърни внимание и на DZ801;R811;R806.Успех. |
|
|
 |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 16:33 Заглавие: |
|
|
| franko написа: | | Ако е здрав имп.траф,защо не опиташ пак с неговото си захранване,при мен се оказа проблема в d824-на мерене здрав,но след като го смених захр. тръгна.Нямах такъв какъвто е по-схема и сложих RGP-10.Обърни внимание и на DZ801;R811;R806.Успех. |
В интерес на истината смених всичко в захранването и не ще.То тръгва за окоро 20-30 сек. чува се едно пукане и спира.След това трябва да го чакам известно време за да тръгне пак за 20-30сек.Не знам само STR-а да не се окаже менте но не ми се вярва. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 20:38 Заглавие: |
|
|
| stiyan stoikov написа: | В интерес на истината смених всичко в захранването и не ще.То тръгва за окоро 20-30 сек. чува се едно пукане и спира.След това трябва да го чакам известно време за да тръгне пак за 20-30сек.Не знам само STR-а да не се окаже менте но не ми се вярва. | Провери едно съпротивление между STR-а и радиатора. При мен веднъж пушеше и не успях да го видя, преди да извадя STR-a. Това захранване е доста по-добро изпълнение от онова с хибридката /да не говорим за турското/.
STR-a има топлинна защита, която изключва след 20-30сек. и затова трябва да изчакаш малко преди да го пуснеш отново. Но щом и турското пече - трябва да провериш за повишена консумация във вторичните вериги. Успех! |
|
|
 |
|