Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Консултация за турските захранвания

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 09, 2006 16:36    Заглавие: Консултация за турските захранвания Отговорете с цитат

Колеги,споделете как се оправяте с турските захранвания за да не греят толкова.Най-добре е да се оправи оргиналното захранване но има и тънкия момент че не всякога може да стане.Имам един Самсунг шаси P69sa1 така го е изпраскала гръмотевицата че се занимавам с него цяла седмица но захр. не ще да стане и това си е.Вързах му едно от въпросните Супер пишлемета но грее транзистора,ферита на трафа не може да се държи направо.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 09, 2006 17:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се оправям най-добре със тях-просто не ги слагам Laughing
Гледам да си оправя оригиналното на каквато ще цена да е и сега,като си спомня да съм слагал не повече от 2-3 турски блока,може и по-малко да са били.
Поиграй си със стойностите на резистора и конденазора в RC-групата в колектора-говоря за мощния резистор и високоволтовия конденатор.
Може и направо да я махнеш-греенето спада значително,но и вероятността най-неочаквано да ти опука транзистора при пускане или спиране на захранването се увеличава многократно.
Laughing
Другия вариант е допълнителен радиатор.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ilian_cho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dupnitca

МнениеПуснато на: Съб Сеп 09, 2006 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Мои съвет е да намалиш стоиността на снаберния кондензатор и да увеличиш стоиността на съпротивлението, но не ги махаи съвсем.
Върнете се в началото
angele
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Нед Сеп 10, 2006 10:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Турските захранвания също са няколко вида.Не използвайте от моделите със залят трансформатор,вземайте от по-големите /имат по-солиден радиатор /задължително намажете транзистора с паста/.Моделите с BU2508 греят доста по-малко от тези с BU508a
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Нед Сеп 10, 2006 12:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Махам съпротивлението за демферната верига и температурата пада с около 10-15 градуса.
Върнете се в началото
franko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Нед Сеп 10, 2006 16:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е здрав имп.траф,защо не опиташ пак с неговото си захранване,при мен се оказа проблема в d824-на мерене здрав,но след като го смених захр. тръгна.Нямах такъв какъвто е по-схема и сложих RGP-10.Обърни внимание и на DZ801;R811;R806.Успех.
Върнете се в началото
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 10, 2006 16:33    Заглавие: Отговорете с цитат

franko написа:
Ако е здрав имп.траф,защо не опиташ пак с неговото си захранване,при мен се оказа проблема в d824-на мерене здрав,но след като го смених захр. тръгна.Нямах такъв какъвто е по-схема и сложих RGP-10.Обърни внимание и на DZ801;R811;R806.Успех.

В интерес на истината смених всичко в захранването и не ще.То тръгва за окоро 20-30 сек. чува се едно пукане и спира.След това трябва да го чакам известно време за да тръгне пак за 20-30сек.Не знам само STR-а да не се окаже менте Rolling Eyes но не ми се вярва.
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 10, 2006 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

stiyan stoikov написа:
В интерес на истината смених всичко в захранването и не ще.То тръгва за окоро 20-30 сек. чува се едно пукане и спира.След това трябва да го чакам известно време за да тръгне пак за 20-30сек.Не знам само STR-а да не се окаже менте Rolling Eyes но не ми се вярва.
Провери едно съпротивление между STR-а и радиатора. При мен веднъж пушеше и не успях да го видя, преди да извадя STR-a. Това захранване е доста по-добро изпълнение от онова с хибридката /да не говорим за турското/.
STR-a има топлинна защита, която изключва след 20-30сек. и затова трябва да изчакаш малко преди да го пуснеш отново. Но щом и турското пече - трябва да провериш за повишена консумация във вторичните вериги. Успех!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети