Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV AIWA
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
NORDIK TV
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 9:43    Заглавие: TV AIWA Отговорете с цитат

Търся схема за AIWA model TV-C141 KER .Адрес [email protected].
Върнете се в началото
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 9:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам на 142,с какви ИС е Вашия телевизор може да е същата?
NORDIK TV
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 11:17    Заглавие: TV AIWA Отговорете с цитат

dima написа:
Имам и двете схеми,но това ТВ е без елементи в захранването и незапоен STR 50103A,а по мойта схема трябва да бъде със STR58041A.На въпроса проц TMP47C837N;TA8659N.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 12:24    Заглавие: Re: TV AIWA Отговорете с цитат

NORDIK TV написа:
dima написа:
Имам и двете схеми,но това ТВ е без елементи в захранването и незапоен STR 50103A,а по мойта схема трябва да бъде със STR58041A.На въпроса проц TMP47C837N;TA8659N.

Захранването е точно с STR58041A, буквичката накрая е много важна, защото ако я няма, в стендбай захранването вдига напрежение и е възможно да дефектира процесора Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 13:10    Заглавие: Re: TV AIWA Отговорете с цитат

Захранването е точно с STR58041A, буквичката накрая е много важна, защото ако я няма, в стендбай захранването вдига напрежение и е възможно да дефектира процесора Exclamation[/quote] За буквата зная,брал съм ядове ,но тук се появи още един въпрос: в захранването бяха останали С814=47 МF и С812=47 MF ,а по схема съвсем не е така.
Върнете се в началото
NORDIK TV
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 13:18    Заглавие: Re: TV AIWA Отговорете с цитат

Tokio написа:
NORDIK TV написа:
dima написа:

Захранването е точно с STR58041A, буквичката накрая е много важна, защото ако я няма, в стендбай захранването вдига напрежение и е възможно да дефектира процесора Exclamation
Върнете се в началото
NORDIK TV
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 13:22    Заглавие: Re: TV AIWA Отговорете с цитат

Anonymous написа:
За буквата зная,брал съм ядове ,но тук се появи още един въпрос: в захранването бяха останали С814=47 МF и С812=47 MF ,а по схема съвсем не е така.[/quote]
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 14:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом като са сложили 50103 вместо 58041А е нормално да има и други неоригинални елементи. Гледай схемата и възстановявай всичко по нея.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NORDIK
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Костенец

МнениеПуснато на: Сря Авг 30, 2006 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

И този излезе гръмотевичен,но с голяма "разходка" до сервиза-и така след една шепа дефектни и липсващи елементи заработи.Млечно- бял екран,говор няма-процесор TMP47C837N -U411 приема команди от дистанцеонното,памет 93С46 презаписана със сигурен бин,междинна LA7530N с малки разлики в напреженията мисля ,че е в режим и-----блокирах Rolling Eyes Rolling Eyes Дайте някаква идея -моля Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
NORDIK
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Костенец

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 8:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Утрото е по-мъдро от вечерта-по схема видео процесора е ТА8759BN а в ТВ-то откривам TA8659N,дали са аналози защото след вглеждане изглежда е работил поялника, а нямам PDF на TA8659N да видя за разлики Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети