|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 21:00 Заглавие: Съвет за ремонт на PHILIPS chassis L6.2 |
|
|
| ТВ още не съм се занимавал подробно с него, но ми се иска да чуя мнение на някой който познава модела. Проблема може би е в захранването. Захранването на крайното стъпало за ХО е около 110-135 V (вместо 150) и в началото пулсира като и в говорителите се чува пулсиращ звук като леко бумкане. Постепенно честотата на пулсациите се повишава и се стига до почти сливане на звука, а в говорителите се получава шум като когато няма сигнал. Същевременно и отоплението на кинескопа почва да се вижда, че свети. На екрана се получава нефокусирано петно което постепенно се увеличава по размер, но като стигне до почти изпълване и светлината му се изгубва, а като дръпна щепсела светва за миг почти изпълнен. Какво ще ме посъветвате в тоя случай? Опитах да сложа лампа на +150 V (крайното стъпало го изключвам), но тя не светва, а напрежението спада до 0. Лампа 40 W. Благодаря за отговорите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cecostar Опитен потребител

Регистриран на: 15 Май 2003 Мнения: 293 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 7:52 Заглавие: |
|
|
| Провери ли всички електролитни кондензатори - по първичното и след него. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 8:29 Заглавие: |
|
|
| cecostar написа: | | Провери ли всички електролитни кондензатори - по първичното и след него. |
Благодаря за отговора колега, въпреки че намерих повредата преди да прочета отговора ти (малко не вярвах, че някой ще пише). Излезе електролита под номер 2515 (47uF/160V). Аз нямах точната стойност и поставих 100uF/200V - тръгна веднага и не забелязвам да му се отразява зле двукратното увеличаване на капацитета . Още веднъж благодаря за отзивчивостта. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|