| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 22:31 Заглавие: Проблем с WinXP+SP2 |
|
|
Не знам дали тук му е мястото, но все пак ще попитам. Машината работи безпроблемно повече от две години с WinXP. Инсталацията на XP+SP2 също протича без засечки, но след повторно стартиране увисва на welcome-екрана. Става въпрос за следната конфигурация:
Дънна платка - ASUS CUSL2-C
Чипсет - Intel 815 EP
Процесор - Pentium III 1000 MHz
256 MB SDRAM
Възможно ли е подобeн проблем да се реши чрез ъпдейт на BIOS?
За друго просто не се сещам  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 1:51 Заглавие: Инсталация на "Windows XP + SP2" |
|
|
Имах същия проблем, със същото дъно.
Причината беше, че правех инсталацията без промяна на партициите.
Проблема реших по следния начин:
С инсталационната дискета от Win98 , в DOS - fdisk , премахнах партициите "диск С" и "диск D", после създадох само една партиция - целия хард-диск - само една партиция, след това форматирах целия хард - Format C:
След това се прави инсталацията на Win XP+SP2 , по времето на която се правят нови партиции - примерно диск С и диск D, и отново формат на новия диск С. На диск D формат направих после, във "Windows Explorer" - десен бутон в/у "D" и от падащото меню - Format.
Всичко това - FAT 32.
Да не забравиш и кирилизацията. По време на инсталацията е най-добре.
http://free.hit.bg/injinera/wxp/xp_bul.htm
Ако нещо не е ясно, питай.
Успех _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 10:02 Заглавие: |
|
|
| Здравейте!Пуснете го в безопасен режим да видим какво ще стане.А опитвахте ли да поизчакате малко да не би да тръгне все пак.Имал съм случаи при ъпдейт да се бави така при първото зареждане но после си е наред. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 9:52 Заглавие: |
|
|
| При Update съм имал проблем само ако старото ХР е било на FAT32 и сега му е зададено да конвертира файловете в NTFS с инсталацията на SP2. Мисерийте се получават много качествени. |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 22:09 Заглавие: |
|
|
Благодаря на отзовалите се.
Към интермаш: Хард-дискът е 80 GB разделен на 4 дяла. Трябва ли да се обединят всичките и да се форматира целия диск?
Към ivan dimitrov: Ако не на друго, компютрите ме научиха на търпение. Изчаках достатъчно, но без резултат.
Към cdi: Не става въпрос за ъпдейт, а за нова инсталация върху форматиран С: дял на диска _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 0:58 Заглавие: |
|
|
| Здравейте!Компа в сервиза е тройка с чипсет 810 и при ъпдейта му трябваха около 10 мин. за да прескочи поздрава на Бил - за това Ви го писах.Не казахте и в безопасен режим ли стига до там. |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 1:04 Заглавие: Ре: |
|
|
Да. Трябва да обедините всичките дялове.
Вече Ви обясних. Този тип дъно, и по точно този "биос", не знам защо, допуска стартиране и инсталация само на хард без направени дялове (партиции). Най лесно премахване на партициите става с инсталационната дискета на Windows 98, въпреки, че има и други методи. Още повече, че той трябва и да е форматиран.
Дяловете (партициите) можете да си направите после с някоя програма има няколко такива.
Моля, съобщете за резултата. _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 19:36 Заглавие: |
|
|
Колега , опитайте формат на дяла на който се опитвате да инсталирате и тогава инсталация. Не мисля , че това е проблем , но на кой дял правите инсталацията(1-я, 2-я) ? _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 21:29 Заглавие: |
|
|
Мисля, че има и друг вариант CD/DVD то да е на другия IDE Channel тогава може да стане със няколко партишъна на Твърдия Диск. Почти съм сигурен че миналата седмица компютъра с коийто имах проблеми при инсталацията на уиндоус на работата беше със същото радиоактивно дъно и на другия ден като отидох ми казаха, че тръгнал ама след като "сложили CDто със отделен кабел към другата букса на дъното"  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 23:05 Заглавие: |
|
|
изтрий изцяло дяла- да стане unformated, след това го създай наново в каквато си искаш файлова система.
Слаган ли е друг хард с инсталирана ОС, или инсталирана ли е ОС на друг дял /някога/, та да има остатъци от нея.
Сменяни ли са по време на инсталацията файлови системи? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|