|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
famoza7 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 18:31 Заглавие: проблем с НЧУ 100w на фирмата Хоби кит |
|
|
| Дадоха ми НЧУ на 100w в разглобен вариянт и то зглобих.Усилвателя тръгна но с много висок брум направо не се чува никаква музика.Правих му какволи не,но никакви подобрениа.Ще може ли някои от ваз да ми помогне. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 18:54 Заглавие: |
|
|
| Кажи каква е интегралната схема , ако е с двуполярно захранване премери напрежението на изхода , ако се различава много от нулата виж да не ти липсва някое от захранващите напрежения. |
|
|
 |
nikolovs Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 21:09 Заглавие: Re: проблем с НЧУ 100w на фирмата Хоби кит |
|
|
| famoza7 написа: | | Дадоха ми НЧУ на 100w в разглобен вариянт и то зглобих.Усилвателя тръгна но с много висок брум направо не се чува никаква музика.Правих му какволи не,но никакви подобрениа.Ще може ли някои от ваз да ми помогне. |
Сигурно става вапрос за тда 7294 amp на 100 вата,която схема се захрандва от двуполярно захрандване.
Ако е тя - тда7294 -
Първо- трафа трябва да ти отговаря на моштстта на усилвателя т.е. 100 вата че и горница,който трябва да е двуполярен.
Второ- не превишаваи напрешението от +-38 в,заштото много ще загрява и моше да изгори
Трето- мноо голям радиатор с плошт от порядъка на 600см кв , като трябва да използваш термоконтактна паста мешду чипа и радиатора
четвърто-трябва да използваш голям капацитет поне 1000мф , след което напрешението ште скочи сас 10 волта,ще стане +-34в при траф
24волта
пето - прегледаи схемата данеси объркал нешто и виш как си сварзал захрандването
ето ти саит от който мошеш да прочетеш за чипа тда 7294
http://www.neomontana.dir.bg/kit60.htm |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|