| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
FASMAN Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 15, 2006 13:50 Заглавие: Проблем със SONY 17" GDM-17SE1T |
|
|
Здравейте,
Имам проблем с този монитор на SONY. Този монитор има на предния си панел два светодиода, когато е включен му свети зеления диод а като е в standby му свети оранжавия. но когато мониторът имка проблем му мигат и двата диода заедно. Не успях да намеря нищо по шасито и реших да пробвам платките на друг монитор и всичко му работи кинескопа му е здрав и откл. система е здрава. Има си хубави импулси на хор. и верт. отклонения. Пробвах да му сложа друго работещо шаси пак от такъв монитор на не става пак не тръгва. Като го включа тръгва за момент след което му светват двата диода и край. пробвах с друго захранване въпреки, че това си е наред и пак не става. подмених му всичките кабели и нищо.
Моля Ви за някаква идея тъй като моите са на привършване!!!
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 15, 2006 17:07 Заглавие: |
|
|
| Забравих да спомена че когато мигат двата диода свети и диод "CENT" |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 17, 2006 22:06 Заглавие: |
|
|
свали сервизното описание-има го по руските форуми-по светенето на светодиодите се разбира какъв е дефекта _________________ Az sam |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 8:37 Заглавие: |
|
|
| Аз се порових из интернет и по разни американски сайтове с вапроси и отговори намерих, разни работи ама навсякаде са написали, че проблема ми е в хоризонталното и в много редки случай във верикалното ама те са си здрави и транзисторите и ОУ всичко дори и преди да мине в standby всичко им работи ето това е проблема, че монитора не работи дори и с друго шаси което е сигурно че е наред. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 10:02 Заглавие: |
|
|
| Ами то какво остава,значи че или кинескопа е дефектирал или бобината за хор. развивка |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 10:50 Заглавие: |
|
|
Кинескопа си е здрав и хоризонталното е здраво закачих му друга откл. система и това ме подлъга. току що закачих друго вертикално и се оказа че е от там проблема. подмених тримера на фокуса и тогава започна да щрака захранването, и като закачих друго вертикално и монитора тръгна. Оказа се верт. откл. бобина.
Благодаря за помоща!!! |
|
|
 |
|