|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
John3V Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 16, 2006 11:35 Заглавие: Трябва ми инфо за батерия HR-200H7C |
|
|
Това е NiMH батерия с нормално напрежение 8.4V@200mAh, за която ми трябва да знам, колко mA и е постоянния минимален ток на заряд, т.е. поддържащото и напрежение.
Резултатите на гугъл не ми вършат работа, понеже вади само ценови листи. _________________ Water is stronger than steel! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 16, 2006 18:37 Заглавие: |
|
|
| Доколкото ми е известно NiMh батерии не могат да бъдат презареждани ,като NiCd ,тоест понятието минимален поддържащ ток /не напрежение/ не съществува. След зареждане трябва да се изключи. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 16, 2006 22:20 Заглавие: |
|
|
| За този тип (NiMH) простото правило е, че се зареждат с ток 1/10 от капацитета им в Ач. (Акумулаторните батерии се зареждат с ток.)Това е цитирано от RC и ако се поразровиш във форума ще ти е от полза защото доста е говорено по тази тема. |
|
|
 |
John3V Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 17, 2006 18:57 Заглавие: |
|
|
Зная, за това че NiMH, както и NiCd батерии не бива да се зареждат преди да бъдат напълно разредени, но аз предварително посочих модела на батерита, понеже някой беше казал, че специално тези можели да се "дозареждат в движение", но му загубих дирите, за да ми доизясни.
Та затова попитах и тук, но явно никой не се е занимавал точно с тоя вид/модел батерия.
П.С. Като цяло ми намирисва на употребата на Li-Polimer батерия, вместо някоя обикновена. _________________ Water is stronger than steel! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|