Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Слушалки правят тишина в офиса

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sto_Yo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Пет Сеп 22, 2006 12:49    Заглавие: Слушалки правят тишина в офиса Отговорете с цитат

Преди четох някъде за такива слушалки, които имат вградено устройство което вкарва заедно с музиката която слушаш и околния шум, но с обратна фаза (готино) получава се акустично "късо съединение" в резултат на което околния шум изчезва. Остава само музиката. Четох също, че се ползват от полицаи по стадиони, стрелбища, където е много шумно за да могат да се разберат хората. Сега обаче не мога на намеря от къде да си купя такова нещо. Някой знае ли нещо по въпроса или дали има такава електронна схема която да върши подобно нещо? (който не е ходил да снима на циганска сватба той не знае защо търся такива слушалки Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chwr
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 22, 2006 18:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Напиши в GOOGLE: aktive noise reduction и виж резултатите.
Върнете се в началото
Nuclear
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 22, 2006 23:47    Заглавие: Отговорете с цитат

chwr написа:
Напиши в GOOGLE: aktive noise reduction и виж резултатите.

active noise reduction.
Айде ако просто го казваш ня някой не е чак толкова страшно.
Но щом искаш човека да напише това в Google Rolling Eyes нямаше как да не уточня нещата.
Върнете се в началото
chwr
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 24, 2006 14:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако се пише на английски ДА, обаче явно има ужасно много неграмотни като мен за да ми излизат и на AKTIVE NOISE REDUCTION предостатъчно резултати от търсенето. ДА не говорим че на немски се пише точно AKTIVE.

Във всеки случай приемам поправката, не съм забелязал грешката, но поне бях проверил дали изализат задоволителни резултати.
Върнете се в началото
chwr
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 25, 2006 3:40    Заглавие: Отговорете с цитат

ht_p://headwize.com/projects/showfile.php?file=noise_prj.htm
Върнете се в началото
Sto_Yo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Пон Сеп 25, 2006 11:35    Заглавие: блгдр Отговорете с цитат

Благодарско - много рових по нета ама не знаех термина "active noise reduction" още "cancelling headphone" .. добре много намерих и Ви благодаря, а в България дали знае някой къде могат да се намерят и дали някой има схема та да си изработя устройството сам ? Предполагам обикновенни слушалки ше ми свършат работа и малко или много ел. елементи, два дена, чифт треперещи от кафето ръце, раздърпани нерви, кучешки инат и много бира?
Върнете се в началото
chwr
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 26, 2006 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

По горе съм дал схемата. Само трябва да се преправи началото на линка на http.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети