| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobby_m Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 12:09 Заглавие: Проблем с котки |
|
|
Здравейте на всички,
Имам два въпрос към вас и се надявам да ми помогнете - пиша го тук, но често казано може и да за Just talking
1. Имам стрхотен проблем с около 40 котки на съседите, които "облагородяват" нашия двор, както и му придават приятно благовоние. Всъщност въпросът е свързан с така наречените Cat Repel (примерно виж тук http://www.bugspray.com/articles98/cats.html ). Това устройство явно е подбно на кучегона, но не е преносимо. Интересуваме схема на подобно устройство или на кучегон, но пък ще ми трябват точни параметри на ултразвука при които котките бягат.
2. Аз започнах да се интересувам от електроника съвсем от скоро и съм голям лайк, но за сметка на това съм тъп, но упорит. Та един ТЪП въпрос:Кажете координати или имена на фирми, който биха ми изработили печатна платка -колко пари (говорим за една до две бройки), колко време....
Благодаря предварително за инфото.
P.S. Във форума намерих постове за кучегон, но схемата я нямаше, както беше написано.
Поздрави |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 21:47 Заглавие: |
|
|
Относно котките - не е ли по-лесно да си вземеш куче  _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2006 7:49 Заглавие: |
|
|
Според Тери Пратчет най ефикасният начин да прогониш котките от двора си е да си завъдиш котарак.  _________________ home studio |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2006 13:10 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | Според Тери Пратчет най ефикасният начин да прогониш котките от двора си е да си завъдиш котарак.  |
А за обратния ефект,помислено ли е?! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2006 15:56 Заглавие: |
|
|
Да, затова е котарак. Мъжкарят маркира и пази територията си а другите котки надушват от далече че тук не са желани. Ефекта ще е обратен ако котката е женска. _________________ home studio |
|
|
 |
bobby_m Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 25, 2006 9:17 Заглавие: |
|
|
На въпроса за кучето:
Там има куче но то е вързано, освен това то е отраснало с котки и се сещате. Проблемът е още по-голям от страна на собствениците на тези котки - луди са и ако изтровя гадините те ще подпалят къщата, пък и не съм такъв садист - просто искам да си пазя двора |
|
|
 |
|