| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
future trance Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 14:34 Заглавие: Филтри |
|
|
| Здравейте!Имам един въпрос към зопознатите с озвучителната техника.Правих си филтри заколони но не съм сигурен кака е по добре да се свържат басовия и високочестотния заедно.За високочестотния имам успоредно намотка и последователно кондензатор , а за нискочестотния успоредно кондензатор и последователно индуктивност.След това тези два филтъра са успоредно,но въпроса ми е дали трябва да се свърже така че двата кондензатора да имат обща свръзка и намотките също на обща или трябва кондензатор с намотка да са свързани.Може и да няма разлика но не съм сигурен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Sto_Yo Нов потребител

Регистриран на: 06 Мар 2005 Мнения: 15 Местожителство: Stara Zagora
|
|
|
 |
future trance Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 16:21 Заглавие: |
|
|
| Мерси!Аз всъщност вече уж съм ги изчислил с една програмка z filters сигурно я знаеш ,но не съм съигурен как да се свържат.Както и да е в тоя pdf сигурно ще е обяснено. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 18:11 Заглавие: |
|
|
| Двете LC групи,са свързани паралелно една с друга.НЧ говорител,го свързваш паралелно на кондензатора от НЧ филтъра,а ВЧ говорител-паралелно на бобината от ВЧ филтъра. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2006 23:04 Заглавие: |
|
|
| Тази програмка Z-filter е пълна боза.Смята правилно филтрите само от първи ред 6db/oct. Имам коментари за нея някъде по постовете. Потърси и ще намериш. |
|
|
 |
|