|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mboy Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 18:24 Заглавие: Помощ от колеги алармаджии |
|
|
Здравейте, регистрирах се скоро във форума и имам един въпрос към колегите, които монтират автоаларми (занимавам се с монтаж на същите от 2 месеца), та значи един Мерцедес ме измъчи, монтирах и свързах всичко необходимо на алармата, но неможах да му хвана линиите за плафоните в купето и респективно сигналите от отварянето на вратите... Мерцедеса е комби, TD, с четири фара ама не се сещам модела сега, палеше се само като вкараш предния край на кутиийката на ключа (той си седеше прибран в нея) в гнездото на контактния ключ. Значи хванах ACC-to, вързах мигачите и бутон за предния капак (клиента не искаше опциите на алармата ЦЗ, вдигане на стъкла и имобилайзер), но когато стигнах до вратите се озорих - там на ключетата вместо 1 кабел, който подава маса се оказаха 2. Мерих, суках но под таблото не ми излезе нищо - мерих набелязаните цветове, но те даваха постоянна маса... опитах се да реша проблема, както го реших на едно Ауди А4 - при него хванах кабела, който е за плафона в багажника, но при Мерцедеса не мина номера...
Някой да ми помогне? Благодаря ви предварително!
P.S. Трябваше да хвана променящ се "+" или "-", но не се справих. _________________ Няма невъзможни неща! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stoyanov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
Виж цветовете на кабелите към бутоните за осветлението на купето и търси същите цветове на куплунга на компресора за централно заключване.Най-вероятно там ще откриеш всички бутони поотделно,събираш ги през диоди и си решаваш проблема.  |
|
|
 |
mboy Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 19:47 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговора, но незнам дали ще е тъп въпроса - каква е връзката между бутоните за осветлението на купето и куплунга на компресора за централно заключване? С тези компресори имах доста ядове на един Голф3 , ама го излъгах накрая А за Мерцедеса - мерих верига на бутоните при вратите и при отваряне ми даваше връзка към маса, хванах им цветовете под таблото, но по закона за всеобщата гадост след като закачих и монтирах всичко (дори изчистих шофьорската стелка ) при вкл на алармата ми даваше активна зона , която впоследствие установих че е неправилно свързана зона на вратите. Мисълта ми е защо при тези коли бутоните на вратите са с 2 кабела (при отваряне се дава контакт между тях) без връзка към купето и какъв им е принципа? Автомобила е продаден вече и не мога да експериментирам върху него  _________________ Няма невъзможни неща! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|