|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2006 14:23 Заглавие: Помощ за multisim8 |
|
|
От вчера се мъча с тая пущиния и така и не се оправих...
Имам тази схема (примерно) и искам да пусна симулация на изкривяванията.
Във настройките на Distortion analysis въвеждам тези данни снимка а в output слагам връзка 2 (понеже тя е изхода).Пускам анализа и получавам това снимка1, снимка2 и тука вече зациклям и се чуда как да разчета резултата
Долната ос е ясна там е честотата но нещо ми е мътно около вертикалната .Тези стойности не ми говорят абсолютно нищо... .А в настройкие няма опция да се изразява в % та ако може някой да ме светне тези стойности на какъв процент изкривявания отговарят...  _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2006 19:30 Заглавие: |
|
|
Oтдолу са дадени фазовите изкривявания а отгоре нелинейните
Отгоре са дадени стойностите на напрежението на втори и трети хармоник. Чрез отношението им към цялото изходно напрежение можеш да изчислиш изкривяванията. Но каква е формулата нз мисля че беше (всички хармоници без първа) / (всички хармоници с първа хармонична) х 100 = % но ще е хубаво и за още хармоници да направиш анализ. А иначе най-добре ще видиш кога отрязва синусоидата като закачиш осцилоскоп на изхода но с него не се мерят изкривявания. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|