|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 25, 2006 22:58 Заглавие: ТВ Сони KV-M2100k не вдига високо |
|
|
Здравейте. Тв-то е с шаси BE-2A, процесор PCA84C840P-2A3, захранване STR54041. Захранването тръгва, но напреженията ми се струват завишени, но това може да се дължи на факта, че няма товар: 140 вместо 120, 10, вместо 8 V и 21 си е ок При товар лампа 60W обаче пак са си такива завишени . Сменен е конд. С618 в захранването и СТР-а-положението е същото! Високо няма! Беше дефектна 7812(след тхо) сменена е...предпазителя PS801 е здрав...на колектора на БУ508 има 140 в. Драйверния е проверен, сменен е конд на базата му С840. Нямам осцилоскоп да проверя има ли импулси на базата..., БУ-то не го смених, но по мерене изглежда здрав.На проца има 5 V, дава импулс за старт, но няма високо. Дайте едно рамо при желание и възможност ! _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 26, 2006 0:53 Заглавие: Re: ТВ Сони KV-M2100k не вдига високо |
|
|
| Ivan4o написа: | Здравейте. Тв-то е с шаси BE-2A, процесор PCA84C840P-2A3, захранване STR54041. Захранването тръгва, но напреженията ми се струват завишени, но това може да се дължи на факта, че няма товар: 140 вместо 120, 10, вместо 8 V и 21 си е ок При товар лампа 60W обаче пак са си такива завишени . Сменен е конд. С618 в захранването и СТР-а-положението е същото! Високо няма! Беше дефектна 7812(след тхо) сменена е...предпазителя PS801 е здрав...на колектора на БУ508 има 140 в. Драйверния е проверен, сменен е конд на базата му С840. Нямам осцилоскоп да проверя има ли импулси на базата..., БУ-то не го смених, но по мерене изглежда здрав.На проца има 5 V, дава импулс за старт, но няма високо. Дайте едно рамо при желание и възможност ! |
Да ремонтираш телевизор без осцилоскоп е все едно да лекуваш болен без слушалки. Трудно можем да ти дадем адекватен съвет, но за всеки случай провери дали има напрежение на генератора за ХО, а може и да е дефектирал, ако се захранвал от дефектната 7812. Попремери тук-там, дай малко повече инфо и пак ще мислим. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 26, 2006 7:30 Заглавие: |
|
|
+B си е 135 -138 волта Не търси несъществуващ проблем и не обръщай внимание на това 120 волта на схемите  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
tvfen Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 26, 2006 9:31 Заглавие: ТВ Сони KV-M2100k не вдига високо |
|
|
| смени BU508 не бъди сигурен че еОК има ли консумация от ТХО-то |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 26, 2006 10:45 Заглавие: |
|
|
| Колко волта имаш на колектора на драйверния транзистор. |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 26, 2006 14:22 Заглавие: :) |
|
|
Сърдечно благодаря, на всички отзовали се! Точно това беше дефекта-нямаше захранване на колектора на драйверния! Прекъснало бе R801 1К дето го захранва! След замяната нещата потръгнаха ! Сега съм го оставил да поработи, да видиме дали няма да се обади нещо друго, като забелязвам, че му се вижда обратния ход и червеното е по-слабо, но това ми се вижда като за кинескоп-после ще му мисля, нека издържи първо няколко часа работа! "Да ремонтираш телевизор без осцилоскоп е все едно да лекуваш болен без слушалки"-супер вярно е...ама все се скръндзавя и отлагам покупката, защото не ми е основно занимание...пък и понякога болния е с болки в ставите и няма нужда от слушалки ! Лек и спорен ден на всички! _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|