Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV PROLUX 21BGT02 - Син екран!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 19, 2006 21:47    Заглавие: TV PROLUX 21BGT02 - Син екран! Отговорете с цитат

шаси PT92-90;процесор-TDA9353P/N1/2SO297.....;Вертикално-TDA8356;Моно звук-TDA7056A;Power-TDA16846;RGB-TDA6107Q.
Здравейте проблема е следният:телевизора е бил свързан с TV-OUT на компютър и след гръмотевична буря се появяват 2 дефекта:син екран на телевизора и изгорял TV-OUT на VIDEO картата.Проверих лъчите само синия е в нормата,зеленият го няма изобщо,а червеният свети слабо.Утре ще сменя TDA6107Q да оправя лъчите но мисля че и видео процесора е заминал.Иначе от SCART-a на ТВ излиза видео сигнал(свързвах го с друг ТВ).Няма проблеми в смяната на каналите и звука,но този син екран много ме притеснява.Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля да пише.Благодаря ви предварително.
Върнете се в началото
digital
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 19, 2006 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Еднозначно процесора е заминал, а тда6107 няма нищо общо .Покраай процесора може да е заминала и паметта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dinko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ - СЛИВЕН

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 22:09    Заглавие: Отговорете с цитат

мога да проверя мисля че имам такъв процесор 100% здрав
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Предадох ТВ на сервиз и там също ми каза че 100% е заминал процесора,но за по сигурно ще го проверят и другата седмица ще знам дали е той.Dinko ти за колко лв ще го дадеш този процесор,защото в сервиза казаха че е доста скъп Smile
Върнете се в началото
dinko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 22, 2006 14:54    Заглавие: Отговорете с цитат

на лични но първо ще проверя дали е същия
dinko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 22, 2006 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Процесорите които имам са TDA9353PS/N1/2L0224 И TDA9380PS/N1/2S0307 Предполагам че първия ще стане но няма да има българско меню
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 28, 2006 10:34    Заглавие: TV PROLUX 21BGT02 Отговорете с цитат

Здравейте пак! Днес си взех ТВ от сервиза изгорели са: TDA9353P/N1/2SO297 - 100лв. ;TDA6107Q - 6лв. ;24лв. - за майстора и ТВ работи като нов Smile Поука - изключвайте телевизорите си при гръмотевични бури! Закривам темата и благодаря на всички отзовали се.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 28, 2006 10:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Поука - изключвайте телевизорите си при гръмотевични бури!

Странна поука!Тук повечето учасници това го говорят от над 10г.Но друго си е да те поучат още веднъж!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети