|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Hristiqn Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 9:44 Заглавие: Схема усилвател? |
|
|
Искам да попитам дали има някаква схема на която мога да вкарам някакъв слаб сигнал (СТЕРЕО) и да извадя по-силен?И ако има на кои крачета трябва да го вкарам и на кои трябва да излезе?А ако няма има ли някаква схемичка която може да се направи за да се получи желания ефект? Благодаря предварително!!! _________________ Аз знам,че нищо не знам,ама има хора дет и тва не знаят!?! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 10:13 Заглавие: Ре: |
|
|
Схемата, която търсиш, се нарича предусилвателно стъпало по напрежение и предхожда стъпалото за усилване по мощност (по ток).
Такъв комплектен нискочестотен усилвател можеш да си купиш, или да си направиш сам (ако можеш).
В случая обаче е много важно да знаеш твоя слабичък сигнал с каква амплитуда е, какъв е изходния импеданс на устройството, което подава този сигнал, за да подбереш същите стойности на входа на въпросния усилвател или когато го купуваш или когато си го правиш.
Не е лошо да прочетеш някоя популярна книжка по въпроса за това как се усилва сигнал с ниска честота (в твоя случай - доколкото си подал информация - звукова).
Ако нещо не е ясно, продължавай да питаш, но се стреми да даваш повече данни, за да не се превръщаме в "гадатели".
Успех _________________ Четене му е майката ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|