| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 11:55 Заглавие: samsung sv-dvd1ea не отваря dvd устройството |
|
|
| това е комбинирано ДВД с видео.не отваря вратичката на двд-то.има две крайни ключета за двете положения.те са в ред.моторчето за отваряне/затваряне е в ред.процесора който управлява този процес е KA3017 /той управлява и другите мотори/-директно от него са изводите за моторчето.когато се натисне клавиш open/close на дисплея се изписва open и дотук.диска продължава да си работи.никакво прекъсване на работата.това ме навежда на мисълта, че може и да не е този процесор, а дае по надебело.някакви идей.благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 18:53 Заглавие: |
|
|
| Аз бих опитал различни комбинации.Пускане без диск,игнориране на датчиците/двата и поотделно/.Дали се върти шпиндела постоянно и т.н. |
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 14:01 Заглавие: re:samsung |
|
|
| всичко горепосочено съм опитал.двд-то си чете и работи-датчиците са здрави.но ефект от това дали са отворени или затворени няма.просто не реагира на команда open.изписва на дисплея и това-продължава да си възпроизвежда при това.окъсявам ги и опитвам няколкото възможни комбинации но ефект няма.от тях сигнала влиза в ка3017.той директно захранва и моторчето управляващо каретката. |
|
|
 |
|