Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Важно - фирма ICN не гарантира кирилица!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Окт 02, 2006 22:19    Заглавие: Важно - фирма ICN не гарантира кирилица! Отговорете с цитат

Искам да се оплача от фирма ICN. Платил съм си едногодишен хостинг предварително, сега три дни ми го нямаше сайта (явно са имали някакъв проблем), днес го пуснаха, но без кирилица. Всичко написано на кирилица в сайта ми излиза с питанки. Обадих се на посочените телефони, но от там ми казаха, че всичко е оправено, имали са проблеми с РАМ-паметта. На въпроса ми за кирилицата ми отговориха, че не гарантират кирилицата!
Това нормално ли е? Фирмата българска ли е, или американска?
Може да става банално, но мисля, че е добре бъдещите потребители да знаят, че ICN НЕГАРАНТИРА т.е. НЕ ПОДДЪРЖА КИРИЛИЦА !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 9:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Пуснал си темата в неподходящия раздел.
Не съм посещавал техния сайт, но предполагам че в него има кирилица и е на същия сървър, така че си мисля че нещо са те избъзикали като са ти казали че не я поддържат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
solar_sea
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 9:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Определено са си направили кофти шега. При дизайн на един сайт, текста [кирилицата] се записва с даден encoding, бил той Unicode [16-битов] или CP-1251 - стандарт станал популярен от Windows.
Когато правиш сайта си, повечето редактори ти дават възможност да сложиш мета-таг, който указва кой encoding се ползва на страницата.
Примерно:
Код:
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=UTF-8">

Разбира се, в зависимост от това как ти си направил сайта.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 17:38    Заглавие: Отговорете с цитат

solar_sea написа:
Определено са си направили кофти шега. При дизайн на един сайт, текста [кирилицата] се записва с даден encoding, бил той Unicode [16-битов] или CP-1251 - стандарт станал популярен от Windows.
Когато правиш сайта си, повечето редактори ти дават възможност да сложиш мета-таг, който указва кой encoding се ползва на страницата.
Примерно:
Код:
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=UTF-8">

Разбира се, в зависимост от това как ти си направил сайта.

Да си призная, не съм много вещ в програмирането, но не е ли коректно хората от поддръжката на ICN да си възстановят всичко както си е било?
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 18:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio,може би трябва да се обърнеш към фирмата изработила сайта,да коригират нещата ,защото аз погледнах сайта и някои от нещата са си на български което значи че сървъра си потдържа кирилица,а това че са омазали нещата и вероятно не могат да ги оправят/а са длъжни/ това си е така.Мисля че по лесно би било фирмата изработила сайта да оправи работата а виждам че са ти "градски"и едва ли ще ти откажат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Tokio,може би трябва да се обърнеш към фирмата изработила сайта,да коригират нещата ,защото аз погледнах сайта и някои от нещата са си на български което значи че сървъра си потдържа кирилица,а това че са омазали нещата и вероятно не могат да ги оправят/а са длъжни/ това си е така.Мисля че по лесно би било фирмата изработила сайта да оправи работата а виждам че са ти "градски"и едва ли ще ти откажат.

Да се похваля: Днес се оплаках от проблема в офиса на ICN и от там обещаха да направят всичко възможно и отскоро вече всичко ми е наред по сайта. Казаха ми, че са преместили сайта ми на друга машина с по-стар софтуер и всичко си е дошло на мястото. Явно проблема е бил при тях, а не от моя програмист.
С радост закривам темата. Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети