|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cursed_LIAR Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 19:07 Заглавие: Проблем с Schneider CHS520 |
|
|
Здравейте,аз съм новобранец в бранша и може и въпросите ми да ви се струват малко глупави. Става дума за cd-система,четяща cd,mp3,dvd и тем подобни.Проблема е следният-при стартиране изписва LOADING и застива в това състояние.Не прави OPEN,а и каквото и да е.Вмъкнах и диск,развърта го,виждам,че лазерчето си светва,лещата търси фокус,но нищо.Стои си с тоя надпис и толкова.Презаписах BIOS,смених оптиката,шпиндел мотора,захранвнията изглеждат в ред-има си и 5 и 12V.Сега съм решил да сменя и драйвера.Кажете какво да правя,защото нямам идеи вече,а и вече 3-ти ден я боря.
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 19:22 Заглавие: Re: Проблем с Schneider CHS520 |
|
|
| cursed_LIAR написа: | | ...Кажете какво да правя,защото нямам идеи вече,а и вече 3-ти ден я боря... |
На първо време в сервиз, макар че вече май е късно и за там след всичко което си правил.
Наистина ми е интересно как успя за три дена да намериш и направиш всичко това | Цитат: | | Презаписах BIOS,смених оптиката,шпиндел мотора,захранвнията изглеждат в ред-има си и 5 и 12V | след твърдението от първото изречение
След като си презаписал "BIOS"-а, кое е | Цитат: | | Сега съм решил да сменя и драйвера |  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 20:02 Заглавие: Re: Проблем с Schneider CHS520 |
|
|
| RC написа: | | cursed_LIAR написа: | | ...Кажете какво да правя,защото нямам идеи вече,а и вече 3-ти ден я боря... |
На първо време в сервиз, макар че вече май е късно и за там след всичко което си правил.
Наистина ми е интересно как успя за три дена да намериш и направиш всичко това | Цитат: | | Презаписах BIOS,смених оптиката,шпиндел мотора,захранвнията изглеждат в ред-има си и 5 и 12V | след твърдението от първото изречение
След като си презаписал "BIOS"-а, кое е | Цитат: | | Сега съм решил да сменя и драйвера |  |
Mи,аз съм в сервиз.Техник съм,но съм нов.BIOS-а доколкото знам е програма в EPROM-паметта. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 20:41 Заглавие: Re: Проблем с Schneider CHS520 |
|
|
| cursed_LIAR написа: | | BIOS-а доколкото знам е програма в EPROM-паметта. |
Не всяка!
Под този термин се подразбира това.
За "техниката" за която питаш като правило мнооого рядко има EPROM памети. Тези които се ползват са "тип" FLASH.
Това, че си в сервиз - добре, но нали не си сам?
Вероятно има и други които не са нови?
P.S. Навремето (от производствения фолклор на който съм бил свидетел) пращаха за "бамбуков електрод", че иначе няма как да стане , сега да не са на мода драйверите?
(Не го възприемай лично, но все пак има термини които е добре да се употребяват на място и да си на ясно какво означават). |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 20:49 Заглавие: Re: Проблем с Schneider CHS520 |
|
|
| Цитат: | | Mи,аз съм в сервиз.Техник съм,но съм нов.BIOS-а доколкото знам е програма в EPROM-паметта. | Айайай....ми питай старите КУЧЕТА (КОЛЕГИТЕ си)що се срамуваш С питане се стига доста надалеч. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 21:41 Заглавие: Re: Проблем с Schneider CHS520 |
|
|
| old4 написа: | | Цитат: | | Mи,аз съм в сервиз.Техник съм,но съм нов.BIOS-а доколкото знам е програма в EPROM-паметта. | Айайай....ми питай старите КУЧЕТА (КОЛЕГИТЕ си)що се срамуваш С питане се стига доста надалеч. |
Е,питам вас бе хора.Нали тоя форум е и за това.
А старите кучета също нямат идеи повече. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 21:47 Заглавие: Re: Проблем с Schneider CHS520 |
|
|
| Anonymous написа: | | old4 написа: | | Цитат: | | Mи,аз съм в сервиз.Техник съм,но съм нов.BIOS-а доколкото знам е програма в EPROM-паметта. | Айайай....ми питай старите КУЧЕТА (КОЛЕГИТЕ си)що се срамуваш С питане се стига доста надалеч. |
Е,питам вас бе хора.Нали тоя форум е и за това.
А старите кучета също нямат идеи повече. |
А лентовия провери ли. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 21:49 Заглавие: |
|
|
| Проверих го.Това е едно от първите неща които направих. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 19:03 Заглавие: |
|
|
Моля,помогнете!
Днес ми пратиха и драйвера и пак не тръгва.  |
|
|
 |
celica man Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 22:56 Заглавие: |
|
|
| преспой процесора |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|