| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 30, 2006 21:03 Заглавие: MDC 3500 дигитален фотоапарат повреда |
|
|
| Колеги апарата се прецака като му сложих акомулаторни батерии и спря да се пуска .отворих го и се опитах да разбера защо но така и не се получи.нито съм го изтървал нито мокрил само вместо обикновенни батерии купих акомулаторни и като ги сложих той тръгна в началото но при втори опит да го включа отказа да стартира.Някой има ли идея къде може да е проблема или ако някой има схема на този апарат ще бъда много благодарен ако ми я прати по пощата . [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 10:11 Заглавие: |
|
|
С какво номинално напрежение са акумулаторните батерии които си купил и сложил?
Надявам се, че са заредени.
А с "добри" обикновенни алкални батерии пак ли така се държи? |
|
|
 |
blueice Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 13:08 Заглавие: |
|
|
Сложи му пак обикновенните батерии,акумолаторните може и да не са заредени добре или да имат някакъв проблем.При включване апаратите дърпат доста ток и ако батерията е калпава......  _________________ Майстор без бира, нищо не разбира! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 14:06 Заглавие: |
|
|
| blueice написа: | Сложи му пак обикновенните батерии,акумолаторните може и да не са заредени добре или да имат някакъв проблем.При включване апаратите дърпат доста ток и ако батерията е калпава......  | Това е най добрия съвет,тъй като акумулаторните батерии при покупка не са напълно заредени а са само с подържащ заряд. |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 18:32 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | blueice написа: | Сложи му пак обикновенните батерии,акумолаторните може и да не са заредени добре или да имат някакъв проблем.При включване апаратите дърпат доста ток и ако батерията е калпава......  | Това е най добрия съвет,тъй като акумулаторните батерии при покупка не са напълно заредени а са само с подържащ заряд. |
Значи колеги аз купих батериите и сложихдве от тях в апарата то работи с две батерии от 1.5 волта.Първоначално апарата заработи но после отказа на второто пущане.Помислих че е заради слабите батерии но уви след като ги заредих както трябва отново не поиска да зацепи светва само един светодиод и не ще да си стартира софтуера или там хардуера каквото си прави инициализация..
Да после слагах и обикновенни батерии и на токоизправител го пробвах но пак едно и също не иска да зацепи. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 19:19 Заглавие: |
|
|
| До колкото разбрах той не върви със АС адаптер или греша?Този светодиод който свети какво индикира?И щом сте го отваряли захранването му със LM3478 ли е? |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 14:11 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | До колкото разбрах той не върви със АС адаптер или греша?Този светодиод който свети какво индикира?И щом сте го отваряли захранването му със LM3478 ли е? |
Апарата не е пригоден за адаптер.Светодиода светва първоначално доде стартира софтуера и после се чува звук и апарата заработва а светодиода изгасва.а сега светодиода светва и си остава да свети и нищо не се получава повече.
Незнам с какво е захранването нямам схема.... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 15:08 Заглавие: |
|
|
| Токоизправителя на който сте го слагали с каква мощност беше?Преди време ми носиха такова нещо и се оказа че си иска оргиналните батерии.А иначе успях да го запусна с ТЕС 88/регулируем стабилизиран токоизправител до 2,5А/ и ми направи впечатление ,че в първия момент тока беше доста голям. |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 07, 2006 9:52 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Токоизправителя на който сте го слагали с каква мощност беше?Преди време ми носиха такова нещо и се оказа че си иска оргиналните батерии.А иначе успях да го запусна с ТЕС 88/регулируем стабилизиран токоизправител до 2,5А/ и ми направи впечатление ,че в първия момент тока беше доста голям. |
токоизправителя е стабилизиран ТЕС и държи на ток до 5 ампера.Не е това има нещо друго но апарата е доста сложен вътре и не мога да разбера какво е .нямам схема за съжаление:-( |
|
|
 |
|