Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам ТВ сендер

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bigstoyan
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 18:15    Заглавие: Купувам ТВ сендер Отговорете с цитат

Трябва ми такова чудо... ТВ сендер. Не като тези по магазините за комп. компоненти, дето ми предават аудио и видео сигнал до другата стая но сменям ТВ канала на всички приемници едновременно.
Трябва ми на 3 или 4 телевизора да мога да гледам различни програми. Безжично - в рамките на 1 апартамент. Да разпръсква кабелната ТВ разбира се.
Плащам колкото кажете Smile
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с малко кабели и два три сплитера.
Това което го искаш не е сендер, а по скоро предавател или ретланслатор.
Тъкмо и комшиите няма да намажат Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

ами... Smile
не е точно така, поне доколкото разбирам има сендери с тв тунер, които правят точно такова нещо... нека намазват комшиите (ако имат приемащи устройства от тоя тип хехе)
Иначе сплитери имам колко искаш, ама... защо да ми е лесно, като може да ми е трудно?
Smile
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 19:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
...не е точно така, поне доколкото разбирам има сендери с тв тунер, които правят точно такова нещо...

Я опитай да обясниш пак какво е точно нещото Rolling Eyes
Щото от първият ти пост останах с впечатлението, че имаш кабелна (или някакъв източник на сигнал с повече от един телевизионни канали) и три, четири телевизора и искаш с въпросния т.н. от теб сендер да може да гледаш на всеки телевизор каквото си пожелаеш независимо от другите. Така ли е?
Тунера е широкоспектърен селективен усилвател в определен диапазон, който на изхода си "вади" винаги една честота (т.н. междинна) за да е по-лесно и просто на всичко останало след него.
Независимо, че честотата е една в нея вече е преобразуван сигнала на който е НАСТРОЕН тунера (и той е един, а не целия диапазон в който може да работи).
В този ред на мисли понятието сендери с тв тунер не ми е много ясно какво точно означава в твоя случай (ако съм разбрал правилно какво искаш).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bigstoyan
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 19:51    Заглавие: Отговорете с цитат

sorry ama foruma mi сложи бан на Ипто защото опитах да дам линк Smile

Ето тук чета за някво такова устройство виж плс
" http://store.pcpowerzone.com/ancawicatvsy.html "

ето още инфо
Can I watch any standard cable channel on the remote TV without affecting the other TV's in my house?
Yes! The CATV2400 is completely different from any other Transmitter / Receiver product ever designed and produced. The CATV2400 has it's own built in Cable Ready TV Tuner allowing you to select the viewing channel on your remote TV while others watch any other channel on the remaining TVs'.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 20:18    Заглавие: Отговорете с цитат

bigstoyan написа:
Ето тук чета за някво такова устройство виж плс
"http://store.pcpowerzone.com/ancawicatvsy.html"

Мисля, че ще ти трябва по един такъв комплект за всеки телевизор. А цената видя ли я? 159.95 х 4 = 639.8 $ плюс доставка ако ги поръчаш. Иначе не съм виждал по магазините подобно нещо. Пък за самоделка... доста сложна работа. Пък и няма да е евтино.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bigstoyan
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

я да си прокарам кабели тогава аз.... Smile)
ОК мерси много!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

То това си е съшо сендер ,но двупосочен като има обратен канал за дистанционното и си превключваш каналите не от телевизора а от първия тунер вързан към кабелната ,телевизора си седи на AV и е вързан към второто устройство приемащо AV и транслиращо RC сигнала обратно към първото ,но за още един телевизор както и да е ама за 2-3 става дебело!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети