|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Akumulator Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 15, 2006 1:11 Заглавие: Зарядно |
|
|
Здравейта, интересува ме с какъв ток и напрежение е най-добре да се зареждат автомобилните акумулатори. Ще си правя такова задядно и ме интересува:
- колко вата да е трафа (колко ампера да дава на вторичната)
- какво напрежение да дава вторичната
- как е най добре да се изправя тока с гретц схема, или просто да вържа един диод.
- колко време е необходимо да се зарежда
Знам, че има и други теми във форума но не видях нищо точно. Знам, 4е във форума има хора, който се занимават с такива работи и за това питам. Моля да пишат хората който разбират и имат представа от такова нещо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 15, 2006 8:45 Заглавие: |
|
|
Много дъвкана тема.Все пак за оловен акумулатор се смята за оптимален заряден ток със стойност 1/10 от капацитета му за 10 часаТози ток протича при приложено напрежение върху акумулатора 14.4V(за 12V акумулатор).За трафа-мисля че 10А/130W ти е предостатачен. Хубаво е да сложиш панелни волтмер и ампермер.Само че да знаеш е зарядно от типа | Цитат: | | да се изправя тока с гретц схема, или просто да вържа един диод | не са много за предпочитане.Купешкото си е най-добро  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|