| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RedAlert Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 10:17 Заглавие: Sony Trinitron KV-1484MT Свива из. в една линия по средата |
|
|
Здравейте всички!
Много ми харесва този форум. Имам проблем с моето 17 годишно Sony Trinitron KV-1484MT. Свива изображението в една тънка и много ярка линия по средата. Когато го почукна отдолу се оправя и така няколко пъти, докато спре да се свива. Имаше студени спойки на платката, които оправих, но този проблем остана. Иначе кинескопа е перфектен след толкова години работа. Здрава машинка излезе .
Благодаря за съдействието! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 10:39 Заглавие: |
|
|
Доста годинки е и сигурно ще се наложи да се смени някой кондензатор.Понякога прекъсват в основата и няма как да се забележи  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 10:40 Заглавие: |
|
|
Според както го сочи науката дефекта е около вертикалната схема 1488Н и по точно лоши спойки на изводите и.Това си е масов дефект при сонитата и JVC.Припой ги хубаво.Провери и диода Д855 дали не са нагорели изводите му.
PS Много пъти и аз уж съм припоил хубаво но се оказва че самото фолио получава нещо като нагар и не лови добре припоя.В последно време практикувам да сваля схемата и хубаво да почистя отворите на платката е тогава я поставям отново .Трудоемко е но пък има ефект още повече че това е твой телевизор.
Последната промяна е направена от коцев на Вто Окт 05, 2004 11:35; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 10:42 Заглавие: |
|
|
Очевидно има още лоши спойки,обърнете внимание на ИС за вертикално отклонение мPC1488H,задаващия генератор за ВО CXA1213S,а също така и куплунга на отклонителната система,прехвърлящия кондезатор. _________________ Димитър |
|
|
 |
|