|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 21:12 Заглавие: SEG CT 8050, шаси 11ak18 проблем с картината |
|
|
| След ремонт на захранването - сменени C651, C625, C812, C809, L607, L809 и R828 се наблюдават снежинки на метров обхват. На AV ги няма. Снежинките са особенни - много приличат на смущенията в картината на Електрон 380 с изсъхнал кондензатор 470uF в захранването. При пипане с ръка радиатора на транзистора на захранването снежинките намаляват. Регулирането на AGC не дава резултат. След полвин час работа се появява нагъване на вертикалните линии. Вълничките са подвижни. Ако някой знае от какво са тия номера на захранването, моля да помогне, защото тоя SEG ми скъса нервите. Благодаря предварително на отзовалите се. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 22:32 Заглавие: |
|
|
трябва да имаш един керамичен кондензатор със жица към корпуса на тунера запоен-да не си го забравил,той прави такива номера. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 7:40 Заглавие: |
|
|
| Според мен още работа по захранването |
|
|
 |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 19:28 Заглавие: |
|
|
| Кондензатор към тунера няма и не личи да е имало. И аз мисля че е от захранването, но идеите ми се изчерпаха. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 2:54 Заглавие: |
|
|
За да ти помогнем по-адекватно трябва да дадеш по-подробна информация. Иначе възникват повече въпроси, отколкото отговори. | sapior написа: | | След ремонт на захранването - сменени C651, C625, C812, C809, L607, L809 и R828 се наблюдават снежинки на метров обхват. На AV ги няма... | Какво е наложило ремонта на захранването и преди този ремонт имало ли е снежинки? Защо е сменена L809, а F800 mA е оцелял? Смяната на част от посочените елементи означава ли, че ТВ-то е хапнало дръвце като: повишени вторични напрежения или гръмотевица? След като ТВ-то няма проблем на AV и на ДМ-обхват, отговора към който насочваш е да се смени тунера.
A нагъването на вертикалните линии след половин час и то ли е само на метровия обхват? | sapior написа: | | ... И аз мисля че е от захранването, но идеите ми се изчерпаха. | За смущения от захранването e добре да провериш /ако не си го направил вече/ С800, С816, С817, D809, D807, R818, R838, Q800. Успех! |
|
|
 |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 14, 2006 6:32 Заглавие: |
|
|
| Благодаря vladimirstanoev! От BUZ91A - Q800 излезе повредата. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|